NUNS: Vukašin Obradović se povlači iz Komisije za istraživanje ubistava novinara

Izvor: juGmedia, 10.Apr.2013, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Vukašin Obradović se povlači iz Komisije za istraživanje ubistava novinara

PREDSEDNIK  Nezavisnog udruženja novinara Srbije  (NUNS) Vukašin Obradović odlučio je da se povuče iz Komisije za istraživanje ubistava novinara. Obradović nije saglasan sa stavom da Komisija predloži Tužilaštvu za organizovani kriminal da pokrene proces u kojem bi bila ponuđena zaštita licima koja su direktno učestvovala u organizovanju ubistva Slavka Ćuruvije.

Nije uobičajeno, a i izlazi iz mandata Komisije da predlaže pravosudnim organima koja će lica dobiti status >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zaštićenog svedoka. Bez obzira na mogućnost, kako se navodi u saopštenju Komisije, da svedočenje ovih osoba može da dovede do identifikacije ubica i nalogodavaca i uspešnog sudskog epiloga, Obradović smatra da je neprihvatljivo nuditi ovakvu vrstu pogodbe ključnim ličnostima režima Slobodana Miloševića za koje postoje i sudske presude za organizovanje političkih ubistava.

- Bez obzira na moju odluku, Komisiji želim uspeh u radu. NUNS će ostati otvoren za saradnju  u nastojanjima da se reše ova ubistva. O svojoj odluci obavestiću Izvršni odbor NUNS-a  koji mi je i poverio mandat – rekao je Obradović.

Izvšni odbor NUNS-a će na prvoj sednici razmotriti odluku Vukašina Obradović o povlačenju iz rada Komisije za istraživanje ubistva novinara.

(Kraj) NUNS / JuGmedia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukašin Obradović se povlači iz Komisije za istraživanje ubistava novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2013

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović odlučio je da se povuče iz Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Predsednik NUNS izlazi iz komisije za ubistva novinara

Izvor: Studio B, 10.Apr.2013

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović odlučio je da se povuče iz Komisije za istraživanje ubistava novinara jer se ne slaže da lica koja su učestvovala u ubistvu Slavka Ćuruvije dobiju status zaštićenog svedoka ..Obradović nije saglasan sa stavom da Komisija predloži Tužilaštvu za organizovani...

Nastavak na Studio B...

Obradović: Nije na Komisiji da predlaže zaštićene svedoke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2013

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović odlučio je da se povuče iz Komisije za istraživanje ubistava novinara, saopštio je danas NUNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.