Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Otpusten zato sto je clan stranke Vuka Jeremica

TRGOVISTE

Aleksandar Mladenović iz Donjeg Stajevca, otpušten nakon nepunih dva meseca rada u lokalnoj fabrici za proizvodnju kesa TRGOPLASTIKA Doo.

Mladenović je inače član Narodne stranke u Trgovistu od samog osnivanja Opštinskog odbora u Trgovištu., saopstila Jetta stranka.

,,Kao većina mladih nezaposlenih u Trgovištu u potrazi za poslom, Aleksandar je načuo priču kako se otvara fabrika za proizvodnju kesa i kako im je potreban komercijalista-putnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pa je odlučio da stupi u kontakt sa tadašnjim direktorom i potraži posao.

Na razgovor je otišao kod direktora Igora Stojimenovića, ali je u tom trenutku bio prisutan i vlasnik fabrike Dejan Savić iz Niša. Razgovor je bio korektan, napravili su dogovor i rekli mu da može krenuti sa radom već sutra. Medutim ispao je problem sa predsednikom opštine Nenadom Krstićem do koga je stigla informacija da on treba da krene da radi i od koga je trebalo da se dobije zeleno svetlo za Aleksandrov početak rada. Igrom slučaja je sreo predsednika jer su inače rodom obojica iz istog sela. U tom kratkom razgovoru predsednik mu je rekao da će krenuti sa radom i da nema nikakvih problema .

Tako je i bilo, počeo je da radi sutradan. Predao je uredno radnu knjižicu i svu dokumentaciju za zapošljavanje.

Aleksandru je ponudjena fiksna plata od 27000 dinara plus procenat od isporuke robe. Od samog početka radio je i razvozio robu svojim ličnim vozilom i svojim parama za gorivo, uz obećanje da će mu biti refundirano gorivo koje potroši. Obilazio je ceo Pčinjski region gde je pored prodaje kesa razvozio i mešovitu prehrambenu robu.

Prilikom isporuke robe u jednom ugostitljskom objektu u Trgovištu , sin vlasnika kafane, inače opštinski funkcioner (zamenik sekretara skupštine opštine Trgovište) je dobacio Aleksandru kako to može da radi u fabrici koju drži SNS, a inače je u stranci Vuka Jeremića. Na šta je Aleksandar odgovorio, da on ne menja političku stranku i da politiku ne meša u posao.

Aleksandar nije ni slutio da će zbog aktivnosti u Narodnoj stranci ostati bez posla.

U medjuvremenu fabrika Trgoplastika je dobila službeno vozilo, a Aleksandar otkaz uz obećanje da će mu sve troškove i plate isplatiti u što kraćem periodu.

Za period od nepunih 2 meseca rada Aleksandru je obračunata plata 2500 dinara, koju je on odbio da uzme i zbog toga pokrenuo sudski postupak. Prijavljivao je više puta Inspekciji rada ali su oni bili ne zainteresovani ili sprečeni da reaguju.

*Inače firma Trgoplastika je dobila veliki novac i privilegije od Opštne Trgovište . Opština je otkupla taj pogon od nekadašnje PPP. Pčinja (koje je godinama u stečaju) i posredstvom JP. KOMUNALAC izvršila prenamenu prostora (vrednost te investicije nije poznat) . Zatim je pomenuti investitor od opštine dobio bespovratna sredstva u iznosu od 20 miliona dinara u vidu subvencija, dok su radnici pomenute fabrike do dan danas više puta stupali u štrajk zbog neisplaćivanja plata u visini propisanoj po ugovoru o radu koji su dobili.

OO Narodne stranke u Trgovistu, najoštrije osudjuje ovakvo ponašanje poslodavca Trgoplastike prema Aleksandru Mladenoviću, kao i prema ostalim radnicima fabrike. Ovakve stvari ne bi smele da se dešavaju u Trgovištu, pogotovo mladima koji odluče da ostanu tu da žive i rade. Jer razvojna politika SNS-A u Trgovištu je dovela do masovnog iseljavanja stanovništva pogotovo omladine koji u potrazi za poslom napustaju svoje opštinu i svoje mesto, a na taj način i takvom neodgovornom politikom SNS-A, mestu i opštini naneti velika ŠTETA i gubitak stanovništva.

S obzirom da je Opština ustupila predhodno kupljeni i adaptirani objekat kao i da je obezbedila bespovratna sredstva u vidu subvencija, ne sumnjivo je da se ovde radi o mutnim poslovima izmedju Opštinskog rukovodstva i takozvanog investitora. Nadamo se da će Aleksandar svoju pravdu dobiti na sudu, jer su ovde stvari i činjenice više nego jasne, Narodna stranka će pružiti pravnu pomoć ukoliko je to neophodno, navodi see u saopstenju Narodne stranke iz Trgovista.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.