NEOPROSTIVO: Spomenik palim srpskim borcima na pravoslavnom groblju u Prištini, izmešten na zahtev Francuske!

Izvor: KMnovine.com, 13.Nov.2023, 01:29

NEOPROSTIVO: Spomenik palim srpskim borcima na pravoslavnom groblju u Prištini, izmešten na zahtev Francuske!

NEOPROSTIVO: Spomenik palim srpskim borcima na pravoslavnom groblju u Prištini, izmešten na zahtev Francuske! Francuska nanela neshvatljivu i neoprostivu uvredu srpskom narodu - uoči Dana primirja zahtevala uklanjanje spomen obeležja poginulim srpskim ratnicima i to sa pravoslavnog groblja u Prištini!!!


   
Groblje u Prištini / Arhiva

   



>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<

Bela spomen-ploča iz 1984. godine, na kojoj je pored krsta ispisano "Ovde leže posmrtni ostaci srpskih vojnika palih u ratovima 1912–18", izmeštena je na zahtev ilegalne tzv. "ambasade" francuske u Prištini!

I ne samo da je izmešten nadgrobni spomenik, već je na mestu gde je bilo označeno da se nalaze posmrtni ostaci srpskih vojnika, postavljena crna mermerna ploča na kojoj je sada na francuskom, srpskom i albanskom uklesan skandalozni natpis: "Francuskim vojnicima palim na Kosovu"!!!


Ovaj nesvakidašnji varvarski čin, neočekivan je i za primitivne plemenske zajednice a ne za zemlju koja se ponosi svojim dostignućima u kulturi, humanizmu, civilizaciji!


Srpske spomenike rušili su svi, naročito šiptarski ekstremisti, ali niko nikada nije napisao da se na tom mestu nalaze ostaci njihovih vojnika!



Varvarski čin uklanjanja spomenika počinjen je kako i dolikuje moralno i etički osakaćenim individuama, bez znanja i saglasnosti srpske strane.


Dalji rad KM novine je ugrožen, saznajte više: KLIK↗



To nije jedina promena već je sada na spomen-obeležju pored srpskog i francuskog natpisa "Večita zahvalnost francuskim ratnicima palim 1918" pridodat je i prevod na albanski. Francuskim bezakonicima ni to nije bilo dovoljno pa su na spomenik srpskim vojnicima, koji su izmestili i skrajnuli na rub parka, istakli francusku zastavu koja se sada tu vijori!!!


Iz takozvane "Kosovske policije" potvrđeno je da je izmeštanje uradilo preduzeće "Hortikulutra", po nalogu tzv. "ambasade" Francuske u Prištini! ovo skandalozno i necivilizacijsko izmeštanje spomen-obeležja, izvršeno je uoči obeležavanja Dana primirja.


O kakvom se obeležavanju radi kada se grobvoi i kosti onih koji su se za to primirje životima izborili, skrnave a oni koji su bili na strani poraženog ratnog zločinca Austro-ugarske monarhije uzdižu na pijedestal pobednika?!


Inače, naročito su kosovski Albanci bili na suprotnoj, odnosno na strani agresora svaki put. To je jedini razlog zbog koga su sada Francuzi i Albanci u prijateljskim odnosima, Francuska je na strani istorijski višestruko potvrđenog agresora.



   
Pored francuskog i nemački ilegalni tzv. "ambasador" u Prištini sa svojim saveznicima iz perioda Velikog rata kada su doživeli strahovit poraz, kosovskim Albancima, obeležio je Dan primirja.    




Zar treba podsetiti na nehumani odnos francuske prema Srbima tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije koja je uvek stajala rame uz rame sa onima koji su proizvodili najgrublje laži o Srbima i satanizovali ih kako bi sprovodili sopstvene ciljeve nad potocima krvi nevinih srpskih žrtava? Pa i da toga nije bilo samo NATO agresija i genocid nad Srbima počinjen u tom periodu više je nego dovoljan! Usledilo je priznanje nezavisnosti raspetog Kosova i Metohije u korist albanskih terorista, a ove godine se pojavio čak i zlokobni francusko-nemački plan koji predviđa da srpske vlasti priznaju i pomognu učvršćivanje ilegalne, ratnim zločinom postignute, u ime podrške albanskom terorizmu finansirom parama narko-mafije, kriminalne "nezavisnosti"!

Hoće li iko odgovriti na pitanje - zašto je to urađeno???


Razlog se već naslućuje a on potvrđuje davno prisutnu tezu u srpskoj javnosti da Francuska nije prijatelj već otvoreni neprijatelj srpskog naroda!







 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.