Muzička kanta za smeće

Izvor: juGmedia, 27.Dec.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzička kanta za smeće

NIŠ – Stipendisti kompanije Filip Moris okupljeni oko studentskog projekta „Zabavne kante za reciklažu“ danas su bioskopu „Kupina“ postavili prvu pametnu kantu kojom se građani motivišu da razdvajaju otpad.

 

Studenstki projekat „Zabavne kante za reciklažu“ ima za cilj da utiče na zaštitu životne sredine tako što motiviše građane da razdvajaju i recikliraju otpad.

Kanta sadrži otvore za papir, pet ambalažu i limenke, a na važnost reciklaže >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ukazuju i edukativne poruke koje se na njoj nalaze.

Prilikom ubacivanja otpada kanta reprodukuje određenu melodiju i tako „zabavlja“ građane.

Prva kanta postavljena u bioskopu “Kupina“ ima mogućnost štampanja nagradnih kupona sa „Kupina“ popustom da bi se građani dodatno podstakli na ekološki ispravno ponašanje.

Preostale tri „zabavne kante“ biće postavljene na nekim od najprometnijih mesta na teritoriji opštine „Medijana“ na proleće 2013. godine.

Projekat „Zabavne Kante za reciklažu“ razvio je studentski tim „Evok“ (energija, vizuja, obrazovanje, kreativnost), koji čine studenti Elektronskog i Mašinskog fakulteta u Nišu.

Projekat je realizovan u okviru programa „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program) pod pokroviteljstvom kompanije Philip Morris Operations a.d. Partneri na projektu su: GO „Medijana“, JKP „Mediana“, Klaster za reciklažu „Jug“, „Kupina film“, „Resor“ doo, JKP „Gorica“ i JP „Direkcija za izgradnju grada Niša“.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.