Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2022, 21:08

„Mosor“ iz Niša državni prvak u orjentaciji i praćenju

NIŠ

Na  Manifestaciji Dani planinara u Ovčar Banji  ove godine okupio se veliki broj planinara iz cele Srbije takmičeći se u nekoliko disciplina. Čalnovi PSK „Mosor“ iz Niša sa takmičenja su se vratili zadovoljni rezultatima koje su postigli jer su gotovo u svim disciplinama zapeležili više nego dobre rezultate.  Na takmičenju u planinarskoj orjentaciji „Mosor“ je prvi u muškoj konkurenciji za seniore i treći u ženskoj konkurenciji. Seniori „Mosora“ osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su prvo mesto ekipno u muškoj konkurenciji i u pešačenju. U pojedinačnoj konkurenciji prvak Srbije je Nenad Živković, a Ljiljana Krasić u veteranskoj konkurenciji dok je njena klubska drugarica Nela Lazarević druga.

   „Dani planinara u Ovčar Banji je jedna od najznačajnijih manifestacija  u zemlji koju organizuje Planinarski savez Srbije gde se u  tri dana okupi veliki broj planinara. Osim Državnog prvenstva u planinarskoj orjentaciji i Državnog prvenstva u trekingu tu budu i planinarsko pešačke ture i sastanci, zbor vodiča, promocije. Svako može da pronađe neku aktivnost koja mu odgovara. Ove godine je bilo oko 1500 ljudi“, kaže Vladislav Cenić iz PSK „Mosor“.

                         PSK Mosor je učestvovao u svim takmičarskim disciplinama i zabeležio pobede u svakoj od njih.

                  „Ozbiljno smo se spremili.Naši takmičari su u muškoj i ženskoj konkurenciji u trekingu prvaci Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji prvak Srbije je Nenad Živković, a Ljiljana Krasić u veteranskoj konkurenciji a imamo i drugo mesto. U seniorskoj konkurenciji imamo treće mesto. Muškarci su u orjentaciji prvi , a žene treće. Svi koji su otišli na takmičenje u nekoj kategoriji su osvojili medalje pa smo kao klub izuzetno zadovoljni.Sva ova takmičenja imaju  i svoje lige a „Mosor“ vodi u njima tako da očekujemo da na kraju godine budemo pobednici u svim tim ligama.  skajraningu i očekuje  nas Državno prvenstvo u ovoj disciplini koje se održava kod nas a PSK „Mosor“ je domaćin“, Vladislav Cenić.

                   Stići do pobede nikada nije lako, a ono što će ostati u sećanju planinarima je treking traka.                    „ Trka koja se održavala u okviru trekinga je zaista zahtevna. Staza po svojoj konfiguraciji može da se svrsta i  u skajraning trke. Duga je oko 33 kilometara sa 1700 metara kumulativnog uspona. Po vremenu koje je  bilo izuzetno toplo, vlaznost je bila velika, dan pre toga  pala je kiša, isparenja i sama konfiguracija je dovela do toga da su mnogi takmičari čak i odustali i bilo je kolabiranja na stazi. Sam prolazak staze i završetak trke je bio veliki uspeh za svakog ko je učestvovao u trci, a mi smo pri tome osvojili i  podijume pa je zadovoljstvo još veće“, kaže Cenić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.