Moja Srbija: Za samo 2 sata podeljeno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2024, 13:24

"Moja Srbija": Za samo 2 sata podeljeno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Veliko interesovanje i ove godine je bilo za dodelu vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, a svih 100.000 podeljeno je u poštama širom države za samo 2 sata, kažu iz Udruženja "Moja Srbija". Oni apeluju na Vladu Srbije da "u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150 000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana".

Sve brzo otišlo; foto: Sonja Vidojković Nema više gužvi ispred pošta u Nišu, kao što je bilo od ranog jutra, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pošto su svi predviđeni vačeri od 10.000 dinara podeljeni za dva sata. Red koji je bio ispred pošte u Knjaževačkoj u Nišu, nakon obaveštenja da nema više vaučera, nestao je, a jedna žena kaže da nije bilo mnogo podeljenih u ovoj pošti.

Samo lažu narod, nemoguće da nema - rekla je žena ispred pošte u Durlanu.

"Interesovanje za vaučere je bilo izuzetno veliko, pa su tokom protekle nedelje građani rezervisali daleko veći broj termina za odmor od predviđenih 100.000", kažu iz Udruženja "Moja Srbija", koje je nestranačko i neprofitno, osnovano 2002. godine.

Udruženje "Moja Srbija" uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da već u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150 000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana - kažu.

I ovog januara, dodaju iz Udruženja, u predaji zahteva prednjačili su penzioneri.

Od ove godine će, umesto 5.000 dinara, iznos na vaučerima biti dupliran, a ministar turizma Husein Memić je rekao da se za objekte prijavilo 4.500 ugostitelja.

Detalji o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji za vaučere za odmor u Srbiji, koji mogu da se iskoriste do 20. novembra, dostupni su na sajtu Ministarstva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.