Izvor: JUGpress.com, 20.Okt.2020, 08:56

Mladi niški pijanista Vladimir u Lihtenštajnu, na sud zbog sviranja klavira pozvan u decembru

NIŠ

Suđenje  Nišliji Vladimiru Aćimoviću (18) protiv kojeg se vodi prekršajni postupak zbog sviranja klavira u stanu,  je odloženo jer se mladi umetnik nalazi u inostranstvu.

Predsednik niškog Prekršajnog suda Mišel Marković saopštio je da nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se suđenje održi.

U sud je pristupio Nišlija  koji je muzičara  prijavio da je učinio prekršaj zbog koga je postupak pokrenut, a  koji je trebalo da bude saslušan u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << svojstvu svedoka.  Kako se okrivljeni nije pojavio, a njegov advokat nam je predočio da nije uredno pozvan, suđenje smo odložili za 9. decembar. Tada će svedok biti suočen sa okrivljenim kako bismo ustanovili da li je zaista prekršen zakon. Nakon ovog saslušanja sudija će ili presuditi, ili će se postupak nastaviti ukoliko oštećeni i okrivljeni predlože izvođenje još nekih dokaza  – kazao je Marković.

                              Inače, mladi pijanista Vladimir Aćimović se nalazi u inostranstvu.

                              ‘’Nisam bio obavešten o terminu suđenja jer sam od kraja septembra van Srbije. Trenutno sam na seminaru u Lihtenštajnu’’ – rekao je mladi umetnik.

             Da podsetimo,  protiv studenta studenta treće godine Fakultetu umetnosti u Beogradu kao i Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu vodi se postupak zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.  Prekršajnu prijavu protiv njega je podnela policija nakon što se komšija koji živi u stanu iznad njegovog, požalio na buku iz Vladimirovog stana.  Prema navodima iz prijave, on je  16. februara ove godine u svom stanu u stambenoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle između 10 i 14 sati svirao klavir,   čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru. Član sedam ovog propisa, po osnovu koga je Vladimir procesuiran kaže :  “Ko narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana, izvođenjem muzičkih i drugih sadržaja, korišćenjem muzičkih instrumenata, radio i televizijskih prijemnika i drugih zvučnih uređaja, kao i mehaničkih izvora buke i zvučnih signala  kazniće se novčanom kaznom od 5.000 do 30.000 dinara.”

                   Mladić, koji je tokom svoje karijere u više navrata predstavljao Srbiju na međunarodnoj sceni zbog čega je nagrađen stipendijom Ministarstva prosvete za izuzetno nadarene studente, ovim povodom  uputio je pismo najvišim državnim instancama i obavestio ih o ovim događajima.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.