Izvor: JUGpress.com, 22.Nov.2022, 10:38

Mladi kreiraju budućnost Niša

NIŠ

Organizacija Mladi ambasadori koja je ove godine obeležila jubilej, 10 godina postaojanja, već osam godina organizuje konferenciju kreativnih industrija. Prijave za konferenciju su završene, a  ove godine KreNI konferencija se održava od 25. do 28.novembra. Kao i do sada okupiće mlade, kreativne i inovativne ljude koji će se sresti sa predavačima i stručnjacima iz nekoliko zemalja ali sa kojima će na razvijanju njihovih ideja raditi mentori. Ideje koje oni budu ponudili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prezentovaće, a biće izabrane i one najbolje.

                      Prema rečima Snežane Andrić, predsednice Mladih ambasadora KreNI konferencija jedan od najvažnijih njihovih projekata koji okuplja made ljude.

                    “KreNI konferencija  je  najveća konferencija kreativnih indusutrija južnije od Beograda koju ove godine godine oragnizujemo po osmi put. Tokom svake KreNI konferencije okupimo stotinak mladih kreativaca koji rade sa međunarodnim ekspertima na mapiranju izazova u svom okruženju i predlaganju rešena za te izazove. Do sada je 30 ideja razvijeno i neke od njih su uspešno implementirane i koriste se u Nišu. Neke od najvažnijih jesu taktilna mapa za slepe i slabovide na Bubnju i aplikacija Vila Naisa, digitalni istorijski vodič kroz Tvrđavu”, ističe Snežana Andrić.

                    Tema KreNI8 je “Slow culture vs Metaverse”.

                   „ Probaćemo da dekodiramo ova dva suprostavljena sveta i pomirimo ih kroz kreativne ideje mladih ljudi. Da li je moguće raditi u metaverse svetu bolje umesto brže, brinuti o kvalitetu umesto kvantiteta? I da li je moguće koristiti dostignuća virtuelnog sveta za razvoj slow culture pokreta? KreNI8 učesnici će raditi sa međunarodnim stručnjacima, sticati nova znanja i iskustva, deliti svoje ideje sa iskusnim mentorima i razvijati rešenja za kreativni razvoj zajednice u kojoj žive“, dodaju organizatori konferencije.

                  KreNI8 govornici dolaze iz Italije, Švedske, Austrije, Francuske, Portugalije, Izraela, Slovenije, Srbije.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.