Izvor: JUGpress.com, 11.Avg.2022, 16:35

Miodrag Stanković: Sanirati štetu koju su građani pretrpeli zbog poplava i rešiti problem daljih poplava

NIŠ

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se formira komisija koja će utvrditi nastalu štetu i isplati novac porodicama oštećenim u poplavama, kao i da donese strategiju odvođenja atmosferskih voda sa teritorije Grada Niša.

„Zahtevam da Grad formira Кomisiju koja će utvrditi nastalu štetu, obiđe sva domaćinstva koja su pretrpela štetu od poplava u 2020., 2021. i 2022. godini, pribavi sve >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zahteve od Gradskih opština, objedini ih i opredeli novčana sredstva koja će uručiti porodicama čiji su objekti oštećeni.

Takođe, zahtevam da hitno Grad Niš donese strategiju odvođenja atmosferskih voda sa teritorije Grada Niša“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

„Više godina unazad ukazujem na problem koji građani imaju sa poplavama usled obilnih kiša, a gradska vlast sve vreme ćuti i pokušava da problem reši tako sto će iz godine u godinu praviti spisak poplavljenih domaćinstava i dodeliti im pakete u vrednosti daleko manje od štete koju građani imaju.

Veliki problem je dozvoljena gradnja u pojedinim delovima grada gde je opterećenje mreže veliko. Grad zato hitno mora da donese strategiju odvođenja atmosferskih voda, kojom će biti obuhvaćena tehnička rešenja za sve kritične tačke, tj. lokacije gde se dešavaju poplave usled obilnih padavina“ – dodao je Stanković.

„Velika šteta može nastati u slučaju da pljuskovi i nepogode potraju više vezanih dana. Problem u pojedinim delovima grada predstavlja i saobraćaj nakon velikih kiša, jer se automobili zaglave u ulicama, a voda dodatno pod pritiskom ulazi u dvorišta.

Generalnim planom i planovima nižeg reda predviđena je izgradnja separatnog kanalizacionog sistema tj. odvajanje kišne i fekalne kanalizacije. U zadnjih 10 godina potpuno je stala izgradnja kolektora, pogotovo na kritičnim tačkama, kao što je južni bulevar.

Problem mora da se reši sistemski i dugoročno, kako se iz godine u godinu ne bi suočavali sa istim i dovodili građane u poziciju da strahuju za svoja domaćinstva“ – zaključio je Stanković.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Gradski odbornik Miodrag Stanković: Nišvilu je mesto u Nišu, treba mu povećati budžet

Izvor: Danas, 12.Avg.2022, 14:37

Odbornik u Skupštini grada Niša Modrag Stanković podneo je odborničku inicijativu da se budžetom za narednu godinu predvide veća sredstva za održavanje Nišvila, kao i da se sada festivalu obezbedi šest miliona dinara, za koliko mu je umanjen ovogodišnji iznos nakon nalaza budžetske inspekcije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.