Ministarstvo selektivno primenjuje zakon, štite samo jednog kandidata za direktora škole u Brzom Brodu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 08:16

Ministarstvo selektivno primenjuje zakon, štite samo jednog kandidata za direktora škole u Brzom Brodu

Iz Ministarstva prosvete su se u odgovoru na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja pozvali na zaštitu podataka od ličnosti, pa zaštitili i zatamnili ime samo jednog kandidata za direktora OŠ “Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu. Potrudili su se da jedino ime Miljana Milenkovića i rezultati glasanja koje je izgubio ostanu nevidljivi, a sva stala su vidljiva, za šta advokat Rodoljub Šabić kaže da nema zakonskog razloga da se “štiti” samo jedno ime.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zahteva ministarstvu do odgovora koji su poslali konkurs je poništen i već se zna da Milenković neće biti postavljen za direktora ove niške škole, ali je ipak dobio povlašćen položaj u odgovoru Ministarstva - samo njegovo ime je zatamnjeno.

Iako zatamnjeno, od ranije je poznato javnosti da su se na konkurs za direktora ove škole, koji je bio raspisan pre nekoliko meseci, prijavila samo dva kanditata - Miljan Milenković i Nataša Kodrman. S obzirom na to da je ime kandidatkinje dostupno javnosti u zapisnicima Komisije za izbor direktora koji su dostavljeni novinarima, jasno je da je sakriveno Milenkovićevo ime.

To posebno potvrđuje podatak o njegovoj stručnoj spremi gde piše da je profesor fizičkog.

U obrazloženju Ministarstva koje je poslato uz dokumentaciju koju su tražili novinari piše da su određene informacije zatamnjene zbog zaštite podataka o ličnosti.

Kako je u smislu Zaštite podataka o ličnosti predviđeno da se svakom fizičkom licu obezbeđuje ostvarivanje i zaštita prava na privatnost, obaveštavamo Vas da su iz dokumentacije, čiju Vam kopiju dostavljamo, izbrisani sledeći podaci: ime i prezime lica, kao i drugi podaci o ličnosti - piše Ministarstvo.

Međutim, iako zakon štiti svako lice, u dokumentaciji koja je dostavljena zaštićen je samo on i podatak da je dobio 0 glasova.

Ime druge kandidatkinje nigde nije zatamnjeno, a nisu zatamnjena ni imena i podaci predsednice i članova Komisije za izbor direktora, kao ni predsednice Školskog odbora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.