Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2022, 19:55

Ministarstvo prosvete osudilo vlasti u Bujanovcu zbog zahvalnica najboljim učenicima iz srpske zajednice samo na albanskom

BEOGRAD

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja osudilo je postupak lokalnih vlasti u Bujanovcu, koje su đacima generacije srpske nacionalnosti uručile zahvalnice na alabanskom jeziku.

Ministar Branko Ružić je naglasio da je za svaku osudu što su učenicima srpske nacionalnosti uručene zahvalnice na albanskom jeziku, s obzirom da se u toj opštini nastava odvija i na srpskom i na albanskom jeziku.

Zahtevam da se poštuju prava zagarantovana Ustavom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i zakonom i da se učenicima koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i zahvalnice izdaju na srpskom jeziku, kazao je Ružić.

Ružić je naglasio da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poštuje sva prava kada je u pitanju obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina.

Omogućili smo učenicima da na osam jezika nacionalnih manjina ostvaruju celokupno obrazovanje i zahtevamo od lokalnih vlasti u Bujanovcu da poštuju zakone Srbije, poručio je Ružić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VELIKI SKANDAL U BUJANOVCU: Srpski đaci primili diplome na albanskom jeziku, hitno se oglasilo ministrastvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2022

Ministarstvo prosvete najoštrije osuđuje postupak lokalnih vlasti u Bujanovcu jer su đacima generacije srpske nacionalnosti uručili zahvalnice na albanskom jeziku...- Za svaku osudu je što su učenicima srpske nacionalnosti uručene zahvalnice na albanskom. U ovoj opštini nastava se odvija i na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Jednojezične umesto dvojezičnih zahvalnica najboljim đacima u multietničkom Bujanovcu

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jul.2022, 15:02

Štampanje zahvalnica lokalne samouprave najboljim đacima svih škola u multietničkom Bujanovcu samo na albanskom jeziku, koje je iz Opštine Bujanovac okarekterisano kao tehnička greška, osudio je i ministar prosvete Branko Ružić (SPS). Upravo poraz socijalista na nedavnim izborima u Velikom Trnovcu...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.