Ministarka Mihajlović obećala sređivanje lokalnih puteva u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Mihajlović obećala sređivanje lokalnih puteva u Pirotskom okrugu

U obnovu regionalnih i lokalnih puteva u Pirotskom okrugu koji su oštećeni zbog izgradnje Koridora 10 biće uloženo preko 50 miliona evra, obećala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović. Na sastanku sa predsednicima opština ovog kraja najavljene su i brojne sanacije puteva, poput onih od Pirota ka Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu.

Novac za sanaciju puteva koji su oštećeni tokom izgradnje Koridora 10, objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je ministarka, Koridori Srbije obezbediće kroz kredit Evropske banke.

Obaveza i dogovor sa svakom lokalnom samoupravom je da sve što se tokom izgradnje koridora oštetilo, ne samo vrati u prvobitno stanje, već da bude uređeno i rehabilitovano, da odgovara potrebama građana. Pored toga, ulagaćemo i u komunalnu infrastrukturu koja je veliki problem u celoj zemlji - rekla je Mihajlovićeva.

S druge strane, napomenula je Mihajlovićeva, Putevi Srbije će uložiti dodatnih 600 miliona dinara za rehabilitaciju regionalnih i lokalnih puteva u ovom okrugu.

Na sastanku sa predsednicima opština Pirotskog okruga najavljeno je da će se u Beloj Palanci sanirati putevi u naselju Belanovac, regionalni put od Crvene reke do Glogovca, a Koridori Srbije će "zategnuti" i Nišavski most i most kod sela Belanovac. Nišavski most oštećen zbog radova na Koridoru; foto: Lj. F.

Radiće se i u drugim lokalnim samoupravama, a gradonačelnik Pirota Vladan Vasić najavio je sređivanje svih puteva koji iz drugih opština Pirotskog okruga vode ka Pirotu.

Izgradnja Koridora 10 je od izuzetnog značaja za Pirotski okrug i njegov dalji razvoj. Radiće se putni pravci od Pirota ka Babušnici, Beloj Palanci i Dimitrovgradu, kao i elektrifikacija pruge, postrojenje za prečišćavanje vode i obezbeđivanje pružnih prelaza - rekao je Vasić.

Predsednica Opštine Babušnica Slađana Nikolić dobila je obećanje da će država finansirati radove na putu ka Pirotu, kao i da će se krenuti sa saniranjem puta ka Zvonačkoj Banji, međutim od 25 km, na jesen bi trebalo da se rekonstruiše samo 5 km.

Radiće se i put ka Zvonačkoj banji iz pravca Dimitrovgrada, a zamenik predsednika Zoran Gerov je najavio da će se raditi i na obezbeđivanju pružnih prelaza.

Podsetimo, ministarka građevine preselila je svoj kabinet u kamp u Beloj Palanci, a završetak radova istočnog kraka Koridora 10 najavila je za početak jeseni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.