Izvor: JUGpress.com, 19.Jul.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar prosvete u Vlasotincu

VLASOTINCE

Na proputovanju za Vlasinsko jezero,  gde se održava kamp za studente na temu preduzetništva, ministar prosvete i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević  posetio je danas u podne Osnovnu školu ,,Siniša Janić” u Vlasotincu gde se uveliko odvijaju radovi na rekonstrukciji zgrade i dvorišta.

Ova školska ustanova pravi je bastion osmogodišnjeg školstva u vlasotinačkoj opštini, sa tradicijom dugom, čak, više od vek i po.

Škola >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je osnovana 1866.godine, a prva ozbiljniji radovi na samoj sanaciji, tada, dotrajale zgrade škole, obavilo je GP ,,Crna Trava” još 1981.godine, zahvaljujući ponajviše izuzetno agilnom tadašnjem direktoru škole, Branislavu Stojanoviću, koji je, inače, po obrazovanju bio učitelj.

Predračunska vrednost radova je 77 milona dinara, a radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Izvođač radova je građevinska firma ,,Tončev gradnja” iz Surdulice.

Ministra Šarčevića dočekali su direktor škole Goran Mitić i predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović sa svojim najbližim saradnicima, koji su potom zajedno sa njim, obišli samu zgradu i uverili se, na licu, mesta da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom.

” Odlukom Vlade Srbije, još pre dve godine, počelo se sa intenzivnim ulaganjem u školske objekte, a trend ulaganja i danas se u punoj meri nastavlja. U čak 99 škola u toku su radovi na rekonstrukcijama u završnoj fazi, a u 26 škola, gde pripada i vaša škola, radi se intenzivno. U nekoliko narednih dana počeće radovi još u devet škola. Posebno mi je drago što se ovde kod vas radi sportska hala, a naredne godine sagledaćemo sve škole koje imaju problema sa sportskim halama, a neke ih, uopšte, i nemaju. Inače reforma školstva nije samo renoviranje i rekonstrukcija zgrada i objekata, već i reforma plata, reforma i samih programa, kao i digitalizacija” , rekao je ministar Mladen Šarčević.

Od strane nadzornog organa na objektu OŠ ,,Siniša Janić” Miroslava Ranđelovića, diplomiranog građevinskog inženjera, novinari su informisani da izvođač radova ,,Tončev gradnja” iz Surdulice poštuje predviđenu dinamiku izvođenja radova, a na gradilištu je na poslu, svakodnevno, po njegovim rečima prisutan optimalan broj radnika.

” Za sada sve ide po planu, a nadam se da će tako biti i u narednom periodu, jer izvođač radova ,,Tončev gradnja” je respektibilna firma koja se dokazala u svom poslu, na mnogim građevinskim objektima, a duboko verujem da će i na ovom objektu posao obaviti na pravi i na najbolji način”,  rekao nam je Miroslav Ranđelović, nadzorni organ na objektu škole.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.