Izvor: JUGpress.com, 11.Feb.2022, 21:36

Mimi iz Niš“ u galeriji Mezanin

NIŠ

Ulična Galerija Mezanin spremna je za novu izložbu, pod nazivom „Mimi iz Niš“ na kojoj će se naći ilustrovani dnevnici Miomira Mimija Zdravkovića. Zvanično otvaranje zakazano je za utorak, 15. februar od 18 sati, na dobro poznatoj adresi – Balkanska ulica.

Publika će biti u prilici da vidi crteže iz dnevnika niškog slikara, nastale u urbanom okruženju grada pri kraju prve decenije 2000-ih godina. Ovi crteži svojim karakterom čine bogat arhivski materijal >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji svedoči o jednom gradu i jednom vremenu.

                      Miomir Mimi Zdravković rođen je 1953. u Obrenovićevoj ulici broj 28 u Nišu. Završio je srednju Umetničku školu „Đorđe Krstić“ na odseku za industrijski dizajn. Akademiju primenjenih umetnosti pri Beogradskom Univerzitetu umetnosti, slikarski odsek upisao 1977/78, a Akademiju likovnih umetnosti takođe pri Beogradskom Univezitetu upisao je 1980/81. školske godine. Diplomirao na istoj akademiji u klasi Đede Krstića 1982. godine. Član ULUS-a od 1985. godine. Izlagao u Nišu, Beogradu, Zagrebu, Parizu. Živeo i radio u Nišu. Preminuo 30. marta 2009. godine.

                  Podsetimo, ulična galerija Mezanin, koja je nastala uz podršku LFN, trenutno ima otvoren konkurs za izlagačku sezonu 2022/2023.

                  Galerija Mezanin koju vodi grupa „Čaj odličan“ jedan je od sedam projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu i 2021. godini. Na drugom konkursu, koji je raspisan u septembru, podržano je još osam ideja. Realizacija tih osam aktivnosti počela je u novembru 2021. godine i trajaće do kraja aprila 2022. godine

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.