Milovan Brkić u izuzetno lošem zdravstvenom stanju prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu

Izvor: KMnovine.com, 28.Jul.2023, 03:49

Milovan Brkić u izuzetno lošem zdravstvenom stanju prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu

Milovan Brkić, glavni urednik Magazina Taboid, koji se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru, prebačen je danas u Specijalnu zatvorsku bolnicu, potvrdio je za Danas njegov advokat Stevan Damnjanović.

   
Milovan Brkić    

Kako je istakao, Brkić se, prema njegovim saznanjima, nalazi u veoma lošem zdravstvenom stanju i prima infuziju.

Brkić se od 6. maja nalazi u pritvoru zbog "verbalnog delikta", delo >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << koje je ukinuto još u vreme Jugoslavije.

Okrivljen je za ono što je izgovorio a zabeleženo je na snimku načinjenom ispred zgrade Narodne skupštine, tokom jednog od protesnih okupljanja građana. U međuvremenu, Brkić je prvostepeno osuđen na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela "pozivanje na rušenje ustavnog poretka" za koje su advokati dokazali da je potpuno neosnovano.

Prema rečima Brkićevog branioca, Apelacioni sud u Beogradu mora do kraja ove ili početkom sledeće nedelje da odluči po žalbi koju je odbrana uložila na rešenje o produženju pritvora Brkiću.

Što se tiče žalbe na prvostepenu presudu, Damnjanović navodi da je tek danas primio presudu i da će u roku od osam dana odbrana uložiti žalbu.

Magazin Tablodi je prethodnih dana pisao više saopštenja, tvrdeći da je Brkić u pritvoru izložen nehumanom tretmanu, te da mu je zdravlje dramatično ugroženo.



 
* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.