Izvor: JUGpress.com, 01.Jun.2023, 18:16

Mihajlo Anarnđelović prvi na takmičenju mladih pijanista u Kavadarcima

NIŠ

Mihajlo Aranđelović je osvojio prvu nagradu na Internacionalnom takmičenju mladih pijanista održanom u Kavadarcima, Severna Makedonija.Mihajlo ima jedanaest godina i učenik je drugog razreda Niže muzičke škole u Nišu  na odseku za klavir u klasi profesora  Vladimira Glišovića koji je više nego zadovoljan uspehom koji je njegov učenik postigao na ovom takmičenju i sa ponosom ističe da nakon višegodišnjeg rada u školi do sada nije imao ovako inovativnog đaka koji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
                             „Mihajlo je sjajan učenik, vrlo specifičan i originalan ali uvek spreman da sluša i prati ono što  radimo dok smo na času ili se pripremamo za takmičenje. Zanimljivo je i to sa koliko ljubavi on važbe, a to je samo odrau njegove ljubavi prema instrumentu za koji se opredelio“, kaže Mihajlov profesor klavira Vladimir Glišović.

                                Mihajlo je jako ponosan na prvu nagradu na Inaternacionalnom takmičenju sobzirom na broj takmičara iz više zemalja koji su se takmičili za nagrade.  Ono što je Mihajla odvojilo od drugih je preciznost u izvođenju zadate kompozicije ali i njegova smirenost.

                                  „Nije bilo treme na takmičenju, dobro sam se pripremio jer sam dugo i predano i vežbao. Nagradu sam donekle i očekivao jer uvek kada krenem na takmičenje to je moja ideja vodilja. Svakako se ne bih razočarao i da sam ostao bez nagrade“, kaže Mihajlo.

                                Ovo mu nije prvo takmičenje, a takođe ni prva nagrada jer  je na Međunarodnom takmičenju pijansita koje je ove godine održano u Nišu u organizaciji Muzičke škole, Mihajlo je u svojoj kategoriji osvojio drugo mesto. A za klavir se odlučio, kaže, iz radoznalosti.

                                „Uvek me je zanimalo kako nastaje zvuk u klaviru.Kako se dešava to da pritisnete dirku i dobijete ton. Odlučio sam da to orkrijem, sednem za klavir i počnem da sviram“, objašnjava Mihajlo.

                                Osim što svira klavir Mihajlo i peva. Zapažen je njegov uspeh na festivalu Majska pesma koju organizuje Dečiji kulturni centar Niš, a nastupao je i na mešunarodnom festivalu mladih pevača u Sofiji, Bugarska odakle se vratio sa prvom nagradom.

                                „Pevao sam i na Nišvilu čime se jako ponosim. Do sada sam ovojio dosta nagrada ali u mojoj sobi ima još mesta za nove. Najdraža mi je ova poslednja, ma takmičenju mladih pijanista“, dodaje Mihajlo.

                                 Mihajlo je uspeo da spoji sa muzikom i sport. Trenira tekvondo u klubu „Asteris“. Sudeći po tome kako napreduje mogu se očekivati i sportske nagrade. Uspešno spaja dve svoje najveće ljubavi, muziku i sport, sa obavezama koje ima u školi. Učenik je četvrtog razreda Osnove škole „Radoje Domanović“ u Nišu.

                                 „Za mene je to  nisu obaveze. Sve to radim jer sam srećan kada sviram, pevam ili sam na treningu. Volim i muziku i sport. Doduše klavir više nije hobi, to je nešto sasvim drugo“, dodaje Mihajlo.

                                 Mihajlo kaže da su mu velika podrška na putu kojim je krenuo porodica ali i njegovi drugovi u školi koji se uvek raduju kada dobije negu nagradu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.