Meštani najvećeg naselja u Vladičinom Hanu dobijaju kanalizaciju

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2020, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani najvećeg naselja u Vladičinom Hanu dobijaju kanalizaciju

Problem sa kanalizacijom koji imaju meštani koji žive u naselju Stubal u Vladičinom Hanu, uskoro bi trebalo da bude prošlost, jer su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže dužine 730 metara i za 3 meseca će svi meštani biti priključeni na kanalizaciju.

Sam projekat obuhvata, kaže predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović, geodetske i zemljane radove, polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova.

Nakon završetka radova, biće stvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu za 30 domaćinstava ovog naselja, što će unaprediti njihov kvalitet života i rešiti brojne probleme koje su imali zbog nepostojanja kanalizacione mreže - kaže Mladenović.

Dodaje da će se uvođenjem kanalizacije u tom naselju,stvoriti uslovi za realizaciju sličnih projekata i u susednim selima, prvenstveno izgradnju kanalizacione mreže u selu Priboj.

Radove na uvođenju kanalizacione mreže u naselju Stubal finansira Kraljevina Norveška sa 12, 5 miliona dinara bez PDV-a, a za aktivnosti na terenu zadužena je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Inače, naselje Stubal je jedno od najvećih u opštini Vladičin Han i u njemu živi oko 500 ljudi u 30 domaćinstava.

Ideja projekta Norveška za vas - Srbija je da doprinese ravnomernom društveno - ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje uslova lokalne infrastrukture i podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.