Meštani Delijskog visa udruženo na ulici - gradonačelnici poručili da ode i da ne odustaju

Izvor: JužneVesti.com, 07.Okt.2023, 20:07

Meštani Delijskog visa udruženo na ulici - gradonačelnici poručili da "ode" i da ne odustaju

Udruženi meštani Delijskog visa, koji traže da se stara samoposluga renovira i da u njoj imaju apoteku, poštu i ambulantu, kao i oni koji se bore za asfaltirane ulice, rešavanje problema sa kanalizacijom, osvetljenje i celokupno uređenje naselja - zajedno su protestovali i blokirali kružni tok na Trošarini, uz poruku gradonačelnici Dragani Sotirovski da neće odustati, da ona treba da "ode" i da će ih sledeće nedelje biti još više ako im zahteve ne ispuni.

Udruženi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić Iako su se sastali pre nekoliko dana sa Sotirovski u Gradskoj kući, meštani su ponovili da dogovor nije postignut, kako je to ona predstavila javnosti, pa su zato danas ponovo protestovali. Nakon okupljanja u naselju meštani svih generacija krenuli su u protestnu šetnju udruženi nakon dva protesta - zbog samoposluge i uređenja naselja.

Jedan od meštana je ponovio da su poplave u naselju česte zbog neasfaltiranih ulica, ali da smatra da su problemi brojni i da je očekivao više svojih komšija na protestu. Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Zaista bih voleo da se naši zahtevi ispune, ali nisam siguran da će to da se desi. Mi ne odustajemo - poručio je meštanin.

Bili su udruženi i glasni da od zahteva ne odustaju, a tokom blokade pružnog prelaza vikali su "Dragana odlazi" i potom prošetali oko kružnog toka na Trošarini i vratili se u svoje naselje, koje žele da bude uređeno i da im nadležni ispune obećanja koja su više puta davali.

Predsednik Udruženja "Radne akcije Delijski vis" Milan Spasić je istakao da su se udružili zbog brojnih problema koji ih muče, a za koje su dobijali obećanja da će biti rešeni, ali nisu ni nakon sastanka u Gradskoj kući. Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Mi smo ovde zbog neispunjenih obećanja, koja su data još 2019. godine. Bivši gradonačelnik Darko Bulatović je dao obećanje da će samoposluga bivša "9. maj" da se renovira u svrhe potrebe građana. Potrebe građana su osnovne - pošta, apoteka, ambulanta, sve to bi moglo da stane u samoposlugu od 650 kvadrata. Međutim, to obećanje nije ispunjeno, ali građani nisu zaboravili na to obećanje - istakao je Spasić.

Na sastanku koji je Sotirovski predstavila kao "konstruktivan", odnosno da su "dogovorili korake" i da će biti njihovi gosti, Spasić tumači drugačije - problem nije rešen i građani su revoltirani. Udruženi meštani svih generacija bore se za uređeno naselje; foto: Jelena Mišić

Na sastanku je rečeno da će samoposluga da ide na licitaciju, ali građani su protiv toga. Građani Delijskog visa ne žele da se imovina građana prodaje i da ide na licitaciju, već da se u taj objekat treba uložiti i da se izdavanjem tih lokala i objekata Grad treba kroz neku godinu da vrati resurse u svoj budžet, a posle toga i da prihoduje. Tako da su građani revoltirani time - zaključuje Spasić.

Zato su i ove subote bili na ulici i na kratko blokirali pružni prelaz i kružni tok na Trošarini, a Spasić očekuje da će ih sledeće subote biti još više, ukoliko im zahteve ne ispune.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.