Memorijalni turnir u čast Zorana Đinđića

Izvor: JUGpress.com, 08.Okt.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorijalni turnir u čast Zorana Đinđića

NIŠ

 

U čast Zorana Đinđića u organizaciji niškog Gradskog odbora Demokratske stranke u ovom gradu  je odigran memorijalni turnir u basketu.

Turnir je organizovan u okviru obeležavanja 5-oktobarskih promena u Srbiji a na njemu je   učestvovalo  33 odbora iz jugoistočne Srbije.

Predsednik DS-a Zoran Lutovac istakao je ovom prilikom, da su se 5. oktobra desile velike promene za Srbiju.

“Okupili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << smo se danas u Nišu na jedan sportski dan, takmičenje u košarci, kako bismo obeležili  5. oktobar i setili se Zorana Đinđića. Petog oktobra su se desile promene, koje su bile velika nada za Srbiju. Mnogi pokušavaju da taj datum omalovaže i drugačije interpretiraju. Narod je tada izašao da brani svoju izbornu volju i iskaže nezadovoljstvo svim onim što se do tada u Srbiji dešavalo. To je jedan veliki istorijski događaj. Ubistvo Zorana Đinđića je bio pucanj u ono što je trebalo dalje da se dešava u Srbiji, a to su suštinske promene, koje bi Srbiju učinile jednom demokratskom i normalnom državom. Nažalost, atentat je to sprečio“ rekao je Lutovac.

On smatra da je sada vreme kada ponovo treba da se bori za elementarne demokratske vrednosti.  

„ Kao što smo se danas okupili na terenu zbog košarke, tako smo se u Savez okupili, kako bismo te vrednosti stavili u prvi plan i kako bi Srbija najzad postala normalna demokratska država“ – dodao je je Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke. 

Memorijalni turnir u basketu dr Zoran Đinđić u Nišu je postao tradicija.

„ Želimo da jednim ovakvim turnirom motivišemo mlade ljude da se aktivno bave politikom. Zoran Đinđić je za vreme svog života najveću pažnju poklanjao pre svega mladim ljudima. Bez mladih ljudi nisu moguće promene. Današnji skup šalje poruku vlasti ali i građanima da će grad Niš uskoro biti grad nade i velikih promena, a ne grad beznađa, kakav je danas. U Nišu i Srbiji siromaštvo je sve veće i mi želimo da se to promeni. To nije moguće bez angažovanja mladih ljudi. Upravo ovaj turnir šalje jednu takvu poruku“ – rekao je Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.