Izvor: JUGpress.com, 18.Okt.2019, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni likovni konkurs za mlade umetnike

BEOGRAD

Vazduhoplovni savez Srbije, kao aktivan član Međunarodne vazduhoplovne federacije (FAI), organizuje likovni konkurs za mlade umetnike, starosti između šest i sedamnaest godina, na temu: Letenje prošlosti i budućnosti. Ovo međunarodno umetničko takmičenje održava se od 1986. godine i otvoreno je za svu decu iz zemalja članica FAI. Svake godine se bira nova tema konkursa, sa ciljem da se inspirišu mladi umetnici, a na adresu Međunarodne vazduhoplovne federacije stižu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radovi dece sa svih krajeva sveta – iz Kine, Finske, Rusije, Amerike… Prethodnih godina i deca iz Srbije su učestvovala u ovom likovnom konkursu, a na adresu Vazduhoplovnog saveza Srbije je pristizalo godišnje preko hiljadu likovnih radova iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola.

Takmičenje je podeljeno na tri starosne kategorije – mlađi uzrast (deca od 6 do 9 godina), srednji uzrast (deca od 10 do 13 godina) i stariji uzrast (deca od 14 do 17 godina). Prvi korak u okviru konkursa je izbor najboljih na nacionalnom nivou. Dalje se po tri pobednička rada u svakoj starosnoj kategoriji šalju na međunarodni deo konkursa i međunarodni žiri bira pobednike konkursa Međunarodne vazduhoplovne federacije. Mladim umetnicima pobednicima se dodeljuju zlatne, srebrne i bronzane medalje, zajedno sa diplomama FAI.

Fotografija u prilogu: Pobednik Likovnog konkursa 2016. godine u juniorskoj kategoriji (6-9 godina) – Cagin Akaj Jazici iz Turske.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.