Medicinari u Hanu još rade bez rešenja, direktorka kaže da nema odobrenja Ministarstva

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 08:46

Medicinari u Hanu još rade bez rešenja, direktorka kaže da nema odobrenja Ministarstva

Iako je trebalo da više od 20 medicinskih radnika Doma zdravlja u Vladičinom Hanu dobije posao zbog vanredne situacije u zdravstvu koju je donela pandemija, oni tvrde da spisak sa njihovim imenima nije odgovarao predsedniku Opštine Goranu Mladenoviću, pa im direktorka nije uručila rešenja. Direktorka Doma zdravlja Kristina Petrović kaže da spisak nije menjan i da zapravo još nisu dobili odobrenje Ministarstva.

I dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar početkom aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rekao da je u Srbiji zaposleno oko 2.500 medicinara, među njima nisu radnici Doma zdravlja u Vladičinom Hanu koji još čekaju na posao.

Radnici tvrde da kada je stigao dopis Ministarstva zdravlja odmah sastavljen spisak sa imenima onih koji će dobiti posao - na njemu su bila imena 12 lekara i 15 medicinskih sestara. Objašnjavaju da je, zbog toga što je direktorka Doma zdravlja bila na trudničkom bolovanju, spisak 26. marta sastavila njena zamenica Slavica Cvetković. Tvrde i da je ona taj spisak istog dana prosledila Ministarstvu.

Sačinjena su i rešenja o zapošljavanju koja su trebala da budu uručena radnicima narednog dana, ali predsednik Opštine, nezadovoljan spiskom, to nije dozvolio i po njegovom nalogu je direktorka zaključila bolovanje i preuzela rukovođenje Domom zdravlja, a do danas nije postupljeno po naredbi Ministarstva, tako da rešenja i dalje stoje neuručena - kažu radnici.

Traže od Ministarstva zdravlja da provere njihove tvrdnje i smene direktorku Kristinu Petrović.

Direktorka Doma zdravlja Kristina Petrović kaže za Južne vesti da je netačno da je kompletna procedura stopirana zbog nezadovoljstva poslatim spiskom.

Sa velikim zadovoljstvom bih postupila po naredbi i zaposlila nove radnike čim nam bude dostavljena izmena kadrovskog plana. Nemamo odobrenje Ministarstva ni za jednog radnika, tu je problem. Nismo dobili nikakvu povratnu informaciju, mi na svoju ruku ne možemo da zaposlimo nikog bez odobrenja veće instance - kaže Petrovićeva.

Dodaje da je pozadina priče zasnovana na ličnim interesima i nezadovoljenim ambicijama od ranije, a da je sad bila prilika da se to zloupotrebi i da spisak koji je napravila njena zamenica uopšte nije menjan.

Nije korektno pominjati Opštinu Vladičin Han koja na godišnjem nivou izdvaja oko 20 miliona dinara pre svega za angažovanje neophodnog kadra, kao i za ostale tekuće troškove za normalno funkcionisanje Doma zdravlja, u negativnom kontekstu. Dr Slavica Cvetković koja je pre mog povratka obavljala funkciju direktora, kao i ja, radile smo u skladu sa propisima i instrukcijama koje su nam dostavljale nadređene institucije - kaže Petrovićeva.

Da nema saglasnosti Ministarstva ni za jednog od 12 lekara i 15 medicinskih sestara sa spiska koji je sastavila zamenica kaže i predsednik Opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Južne vesti su pisale Ministarstvu u vezi situacije oko zapošljavanja medicinara u hanskom Domu zdravlja, ali odgovora još nema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.