Izvor: JUGpress.com, 18.Maj.2023, 11:31

Matura za sve, novac sa liticaji u humanitrane svrhe

NIŠ

Inspirisani predstojećim maturskim proslavama, koje čine poseban momenat u životu svakoga srednjoškolca, učenici ETŠ „Mija Stanimirović” organizuju humanitarnu akciju „Matura za sve” u nedelju 28. maja od 12 sati. Akcija je humanitarng karaktera i privukla je veliku pažnju javnosti, a kako kažu njeni pokretači, mladi srednjoškolci iz ove škole, priključiće im se i novinari koji prate svaku njihovu akciju.

                                    >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „ Akciji su se priključili novinari lokalnih medija, koji su želeli da nekome maturu učine posebnom, darujući komad odeće, a niški umetnici i kreativci daće svoj doprinos upečatljivim modnim detaljima“, kažu oragnizarori ove humanitarne akcije.

                                    U želji da svojim drugarima ponude autentične modne dodatke kojim će se izdvojiti iz mase i napraviti upečatljive kombinacije, učenici su želeli da pošalju važnu poruku – solidarnosti, humanosti, a pre svega prihvatanja različitosti, te su odlučili da sav novac prikupljen ovim putem bude prosleđen u humanitrane svrhe.

                                     „Svi predmeti prikazani na reviji naći će se na licitaciji koja će se odvijati onlajn, a novac je namenjen za pomoć nastradalima i povređenima u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Licitacija počinje u nedelju i završava se u sredu“, dodaju učenici, organizatori humanitarne akcije iz ETŠ „Mija Stanimirović“.

                                     Inače, učenici ETŠ „Mija Stanimirović“  više puta do sada su organizovali humanitarne ali i ekološke akcije kojima žele da pokažu vršnjacima da je aktivizam  mladih i te kako važan u funkcionisanju jedne lokalne zajendice. Osim toga, oni su dobar primer za sve vršnjake koji bi mogli da se im se pridruže organizovanjem sličnih akcija i tako daju svoj doprinos sredini u kojoj žive, na neki od načina koji su izabrali.

                                    Podsećanja radi učenici ETŠ „Mija Stanimirović“ duže vreme organizuju humanitarne akcija kojima pomažu svojim drugaricama iz škole, sestre Nataliju i Ivu Bašović iz Niša koje boluju Fridrajhove ataksije i kojima je stalno potreban novac za nastavak lečanja. To čine već nekoliko godina unazad i ne odustaju od takvih akcija. Poznati su i po skupljanju elektronskog otpada. Novac koji dobiju od prodaje elektronskog otpada, takođe, usmeravaju u humanitrane svrhe. (kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.