Matejevčani na sutrašnji protest pozvali sve Nišlije koji su protiv nasilja

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jun.2023, 20:17

Matejevčani na sutrašnji protest pozvali sve Nišlije koji su protiv nasilja

Kako bi odbranili Beli vrh meštani Matejevca treći put će protestovati, ponovo ispred Skupštine grada, ali su na sutrašnji protest od 19 sati pozvali i sve Nišlije, jer smatraju da njihov protest treba da preraste u zajednički bunt protiv svih vrsta nasilja.

Jedan od organizatora protesta, Matejevčanin i odbornik u Opštini Pantelej Slaviša Dinić je najavio u emisiji "15 minuta" Južnih vesti da će u utorak, 6. juna ponovo protestovati ispred niške Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od 19 sati. Rekao je i da ipak neće blokirati grad traktorima, već dostojanstveno prošetati do Gradske kuće, kako bi jasno stavili do znanja gradskoj vlasti da će braniti Beli vrh i da će ga odbraniti.

U video-poruci Dinić je na sutrašnji protest pozvao sve Nišlije, jer smatra da njihov protest za odbranu oduzetog brda mora da preraste u jedan opšti protest i bunt protiv svih vrsta nasilja.

Dragi sugrađani, poslednjih nedelja se Niš protiv pravnog i političkog nasilja brani na Belom vrhu iznad Gornjeg Matejevca. Zato sve građane Niša, sve moje Matejevčane i sve stanovnike okolnih sela pozivam da se sutra u utorak 6. juna u 19 časova pridruže našem protestu i da pošaljemo jednu zajedničku poruku gradskim vlastima da sve vrste nasilja moraju da zaustave odmah - poručio je Dinić.

Podsetimo, Matejevčani se već mesec dana javno protive odluci niških odbornika, koji su im na hitnoj sednici, tajno, bez obrazloženja i njihovog mišljenja oduzeli Beli vrh, a za koji postoji namera investitora da na njemu gradi solarnu elektranu.

Iz gradske vlasti im nisu objasnili šta će ubuduće biti na brdu u koje gleda ceo Matejevac, ali su najavljivali ostavke, od koje je gradski većnik Nenad Stanković odustao i u svoju odbranu za to izneo lične podatke jednog Jasenovčanina, što stručnjaci smatraju zloupotrebom ličnih podataka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.