Marjan Mitrović prvak Jablaničkog okruga u šahu

Izvor: juGmedia, 28.Avg.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjan Mitrović prvak Jablaničkog okruga u šahu

U organizaciji Šahovskog saveza Jablaničkog okruga i Šahovskog kluba Donja Jajina organizovano je prvenstvo Jablaničkog okruga u šahu, u prostorijama Doma kulture u Donjoj Jajini, na kome je pobedu odneo Marjan Mitrović iz Medveđe.

U sedam kola, odigranih po švajcarskom sistemu, najbolji je Marjan Mitrović, član ŠK „Gornja Jablanica“ iz Medveđe koji je, kao beli u uzbudljivom direktnom duelu, do titule prvaka stigao savladavši  Fide majstora Srđana Dimitrijevića >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << iz ŠK Dubočica.

Najbolji ženski takmičar je Dinić Anđela iz Vlasotinca

Koliko je takmičenje bilo ujednačeno govori i podatak da se na deobi drugog mesta našlo čak pet igrača ali je dodatnim rangiranjem, na osnovu propozicija takmičenja, drugo mesto pripalo Fide majstoru Petkovi Dragoslavu iz ŠK Vlasotince a treći je Đorić Hadži-Goran iz ŠK Gornja Jablanica. Srđan Dimitrijević zauzeo je četvrto mesto.

Najbolji omladinac je Mihajlo Momčilović, član ŠK Vlasotince,  koji je sa dosta starijim i iskusnijim protivnicima osvojio 3,5 poena.

Stefan Stoiljković iz ŠK Donja Jajna ističe: „Turnir, koji je protekao u sportskoj atmosferi i druženju, planiranje kao generalna proba za ligaška takmičenja koja kreću u prvoj nedelji septembra. Svim klubovima i takmičarima zahvaljujemo se na učešću i želimo puno uspeha u nastavku sezone„.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.