Mali i Veliki Jastrebac inspiracija slikarima iz celog sveta

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali i Veliki Jastrebac inspiracija slikarima iz celog sveta

Na 18. Likovnoj koloniji "Boža Ilić", koja će od 16. do 23. avgusta biti otvorena na Grepcu u podnožju Jastrepca, učestvovaće 9 umetnika.

Slikari će ove godine inspiraciju za svoje stvaralaštvo nalaziti u prirodnim lepotama Malog i Velikog Jastrepca, na fasadama starih građevina, ali i u istorijskim likovima Toplice, kaže Dragan Popović, kustos Narodnog muzeja Toplice.

Pored slikara iz cele Srbije, ovogodišnja likovna kolonija okupiće i slikare iz Makedonije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Meksika i drugih zemalja. Njima su na raspolaganju i raznovrsna tehnička pomagala za izradu slika - dodaje Popović.

Kolonija nosi ime jednog od najpoznatijih srpskih slikara Bože Ilića koji je rodom iz Žitnog Potoka i najpoznatiji je slikar kojeg je Toplica iznedrila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Umetnici iz celog sveta na likovnoj koloniji „Boža Ilić“

Izvor: juGmedia, 14.Avg.2015, 00:08

PROKUPLJE – Tradicionalna Likovna kolonija „Boža Ilić“,  koja se održava 18. put po redu osamnaesta po redu, biće otvorena 16. avgusta.Na koloniji će stvarati slikari iz Srbije, Makedonije, Meksika i još nekoliko zemalja...Oni će ove godine inspiraciju za svoje stvaralaštvo nalaziti u...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.