Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2022, 19:32

Magazin  „Forbes“  svrstao Niš među pet gradova na Balkanu koje treba posetitilisti

NIŠ

Čuveni američki biznis magazin Forbes objavio  je listu „Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana“ na kojoj se  nalazi i grad Niš. Tu su još i Varnava u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrid u Severnoj Makedoniji i Doboj u Bosni i Hercegovini.

                         “U južnim krajevima Srbije, grad Niš je dao izričito velik broj rimskih careva, a legendarni Konstantin Veliki bio je jedan od mnogih vladara koji potiču >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz tog grada. U modernom dobu postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, jezive građevine ukrašene lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neuspelom ustanku protiv Osmanskog carstva.Pored bogatstva istorijskih atrakcija, Niš je takođe dom predivne scene hrane, bez malog broja vrhunskih restorana koji rade u centru grada“  , navodi se u tekstu o Nišu.

                        Tekst o Nišu ilustrovan je fotografijom centralnog gradskog trga kralja Milana.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Niš se našao na listi potcenjenih balkanskih gradova koje treba posetiti

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 10:13

Čuveni američki biznis magazin Forbes objavio je listu "Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana" na kojoj se nalazi i grad Niš. Tu su još i Varnava u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrid u Severnoj Makedoniji i Doboj u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.