MEDVEĐA Zahvalnica za slikara koji je dešifrovao osmeh Mona Lize

Izvor: juGmedia, 18.Avg.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDVEĐA Zahvalnica za slikara koji je dešifrovao osmeh Mona Lize

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić uručio je zahvalnicu poznatom srpskom književniku i slikaru Predragu Baji Lukoviću, koji je slikom „Portret jedne tajne“ dokazao da je lik čuvene Mona Lize zapravo autoportret samog autora Leonarda da Vinčija.

Luković je rodom iz sela Gajtana u opštini Medveđa. Radi i živi u Beogradu, a svetsku slavu stekao je još davne 1982. godine kada je sopstevnom slikom dešifrovao Da Vinčijevo remek delo, a >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << potom su se nizale izložbe u domaćin i inostranim galerijima.

Arsić je gostu iz Beograda uručio zahvalnicu za uspešnu saradnju i izuzetnu posvećenost rodnom kraju, te za doprinos razvoju kulture u opštini Medveđa.

Posebna je čast kada našu Medveđu predstavlja tako veliki umetnik koji je slavu stekao vrednim radom i izuzetnim umetničkim talentom. Dokaz za to je i odlikovanje srebrnom medaljom za zasluge u umetnosti koja Vam je uručena na Dan državnosti od strane predsednika Republike Srbije”, kazao je Arsić tom prilikom.

U razgovoru sa predsednikom Arsićem, Bajo Luković obećao organizovanje izložbe u Kulturnom centru u Medveđi, gde bi bili izloženi njegovi umetnički radovi kao i radovi njegove ćerke Nataše Luković, diplomiranog likovnog umetnika.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.