Lončar: Niš će dobiti još jednu Gradsku bolnicu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021, 14:03

Lončar: Niš će dobiti još jednu Gradsku bolnicu

Niš će uskoro dobiti još jednu bolnicu, koja će se nalaziti na ulazu u Grad i biće spona između Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nova bolnica čiju je gradnju ministar Lončar najavio u Nišu, biće rađena po uzoru na bolnicu u Batajnici. Dok traje pandemija, biće namenja kovid pacijentima.

Kada se steknu uslovi biće gradska bolnica, a cilj je da rasteretimo Klinički centar. Nakon godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << epidemije, vidimo da je Nišu neophodna jedna takva zdravstvena ustanova - kazao je Lončar.

Dodao je da je Nišu potrebna i još jedna poliklinika i da je naložio da nadležni urade projekat. Lončar je ukazao na problem parkiranja oko UKC-a, koji kaže mora biti rešen jer kako navodi, nigde u svetu pacijenti ne dolaze do klinike autom, već plaćaju najskuplje parkiranje ispred tih ustanova.

Epidemiološka situacija u zemlji je bolja i broj vakcnisanih raste, kaže Lončar. Poručio je da nema potrebe da se uvodi obavezna vakcinacija, dokle god u rekordnom roku troše sve vakcine koje imaju na raspolaganju. Važno je što pre povećati kapacitete zelenih zona, kako bi nekovid pacijenti mogli da brže dođu do pregleda.

Kako se prazni bolnica u Kruševcu, tako ćemo kovid pozitivne iz Niša tamo da šaljemo, da bi se Univerzitetski KC što više rasteretio - rekao je Lončar.

Naglašava da nema opuštanja i da ako se vakcinišemo ovim tempom, krajem juna ili početkom jula možemo da očekujemo da uspostavimo kontrolu na epidemiološkom situacijom.

Ministar Lončar je sinoć izjavio da je do sada od virusa preminulo 14 lekara. Podatke Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, koji navode da je od korone umrlo više od 100 lekara, odbacuje.

Postoje činjenice, mi za svakog lekara imamo tačne podatke gde je radio, kako se zarazio i od čega je preminuo - kaže Lončar.

Ministar Lončar prisustvovao je danas otkrivanju spomen- ploče u Urgentnom centru, posvećenoj dr Miodragu Laziću.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Lončar najavio izgradnju gradske bolnice u Nišu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2021

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će u Nišu biti izgradjena gradska bolnica, i da na ulazu u taj grad već postoji lokacija za gradnju sa svim neophodnim infrastrukturnim preduslovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.