Leskovčanka Nina Stanisavljević najbolja plivačica Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2022, 15:23

Leskovčanka Nina Stanisavljević najbolja plivačica Srbije

Sa 6 osvojenih zlatnih medalja Nina Stanisavljević proglašena je za najbolju plivačicu Prvenstva Srbije koje je od 9. do 12. juna održano na Košutnjaku. Osim Nininih 6 odličja, njen klub Dubočica osvojio je još 21 medalju.

U konkurencji 360 plivača iz 38 klubova iz cele Srbije u seniroskoj i juniorskoj konkurenciji, 10 plivača Dubočice u Leskovac se vratilo sa ukupno 27 medalja.

Apsolutnu dominaciju potvrdila je Nina Stanisavljević koja je u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svim trkama u kojima je učestovavala osvajala prvo mesto. Sa 3 zlata i jednim srebrom okitio se Uroš Živanović, dok je jednu zlatnu medalju manje osvojila Jana Marković. Zlato je osvojio i Marko Ristić, a pridodao je i 2 srebra i 1 bronzu. Tara Rakić je dve trke završila na 2. mestu, dok se u jednoj trci domogla najnižeg stepena na pobedničkom postolju. Po jedno srebro i bronzu osvojio je i Viktor Dimitrijević.

Ukupno 5 medalja osvojile su i štafete. Muški deo tima Dubočice zauzeo je 2. mesto na 4x50 mešovito i 3. mesto na 4x50 slobodno. Po srebro i bronzu osvojile su i plivačice u trkama na 4×200 slobodno i 4×100 mešovito, dok je muško-ženska štafeta osvoijla srebro u trci na 4x100 mešovito.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.