Leskovčani negoduju zbog poskupljenja komunalija

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2021, 10:13

Leskovčani negoduju zbog poskupljenja komunalija

Da je odluka lokalne vlasti o poskupljenju grejanja i kanalizacije, kao i odluka o novom cenovniku u sportskim objektima kojima gazduje SRC Dubočica neshvatljiva, nerazumna i da predstavlja novi udarac na tešku finasijsku situaciju smatraju Leskovčani. Veće račune od narednog meseca kritikovali su i iz Narodne stranke. Poskupljenja su obrazložena uvećanjem cene mazuta kada je reč o grejanju, a najavljeno je da će Vodovod tako prikupljeni novac potrošiti na mašinu za čišćenje kanalizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Nakon sednice Gradskog veća i informacije da će od 1. marta iz novčanika građana više novca ići za komunalije i grejanje, Leskovčani kažu da im je povećanje cena neshvatljivo, jer da bi se cena povećala, prvo nešto mora da funkcioniše kako treba.

Posle svake kiše kanalizaciona mreža je puna i šahte se izlivaju, ako zbog toga cena treba da se poveća, onda neka tako i bude. Mi kao građani jednostavno na te cene ne možemo da utičemo, da su usvojili da cena karte na bazenu bude i 500 dinara, tako bi i bilo - kazao je jedan Leskovčanin.

Nisu baš presrećni stanovnici Leskovca ni zato što će cene grejanja, odnosno usluga JP Toplana poskupeti.

Muž i ja imamo male penzije. Kupujemo lekove svakog meseca, ako se nastavi sa ovakvim poskupljenjima dažbina, nećemo moći kupiti sve neophodne i potrebne namirnice za jedan mesec - istakla je jedna penzionerka.

Na najnovija poskupljenja reagovali su i u Narodnoj stranci iz koje u saopštenju navode da, po njima, većina Leskovčana smatra da grad od 100.000 ljudi gde je prosečna plata daleko ispod republičkog proseka zaslužuju više od jednog olimpijskog bazena i drugi sportskih objekata.

Zaslužuju više od starih i novih memljivih sportskih hala i dvorana u kojima se nalaze desetine kofa koje se pune vodom usled prokišnjavanja krova i plafona - kažu u Narodnoj stranci.

Leskovčani zaslužuju mnogo više i od, dodaju iz ove stranke, začepljene i zapušene vodovodne i kanalizacione mreže, od raskopanih i ruiniranih trgova i ulica, od stanica i postrojenja koji po svom izgledu podsećaju na Černobilj.

U preduzećima se bahate i baškare miljenici režima, upravo onaj neodgovorni i nestručni kadar koji je na to mesto postavio gradonačelnik, kao neprikosnoveni predvodnik lokalne vlasti. Javašluk i nered u javnim preduzećima se neće sprečiti tako što će poskupeti cene usluga - navodi se u saopštenju stranke.

Podsetimo, po novom cenovniku kanalizacija i grejanje će od početka marta poskupeti za 6 dinara, a novi cenovnik dobija i SRC Dubočica koja će voditi brigu i o avantura parku i novoizgrađenoj hali "Partizan".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.