Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2023, 21:47

Leskovačko leto: Prelikuvanje vlasti

LESKOVAC

Piše: Sava Dimitrijević

U glavnoj gradskoj ulici procvetale su lipe i širom otvorile vrata i prozore leta… Čini se – nastala je promaja od opojnog mirisa i ulicom krenula jedna nova nada – da ćemo tamo negde na kraju ove ući u jednu drugu ulicu gde više nećemo da čujemo kao mi nismo Mi ako nismo Vi!

I sve mi se čini – pošli ste i Vi! Ako još niste tu ste negde – da krenete i za sobom zatvoriti vrata.

I otići ćete!
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Jer niko nije došao a da nije otišao! Svakog gosta tri dana dosta. A vi ste na vlaasti već 11 godina. Pa koja to grbača može da izdrži! Koja to narodna kesa može da podnese!

Otići ćete jer je svaka vlast na – određeno vrem. I vi ste na tome i zasnovali svoju vlast – da građane zapošljavate na – određeno vreme. Ništa sigurno, jedino što je sigurno u tome je da će ostati i bez tog – na određeno, ako za stalno ne glasaju za vas. I tako još pri zašljavanju ucenjujete građane da im slučajno ne bi palo na pamet da vas – oteraju sa vlasti i oduvaju u prošlost! A to je izvesno! To su doživeli i oni pre vas, i oni pre njih i svih njih pre njih – sutra, prekosutra, naksutra – jednog dana sigurno – bićete prošlost. Aa ono što će ostati iza vas kada vas ne bude na vlasti – biće samo sećanje na vreme kada ste nas ucenjivali da glasamo za vas, kada smo iz straha zbog radnog mesta putovali autobusima da vam na mitinzima dajemo podršku..

Za one koji pokušaju da sakriju svoj trag, da se ne građani sete ko su i šta su bili pre – u Leskovcu se kaže:

–PRELIKUJU SE!

I kaže se:

Gle, Mane pa Mane, a uvek Manasije!

Ovih dana gledamo šta se dešava u Narodnoj skupštini i, moram priznati, sa mučninom gledam i slušam nekadašnje lučonoše radikalne stranke, sada prelikovane u SNS, kako lupaju gluposti i sa skupštinske govornice šalju ono što jedino i znaju – mržnju prema onima koji ne misle kao oni! I vi, koliko se čuje – pokušavate da se prelikujete – bili ste radikali, sada ste druga stranka, a sprema se da prerastete u Pokret za odbranu Srbije.Ali, ne kažete od koga će taj novi POKRET da nas branite, ko nas je to napao….

Otići ćete! Kad tad – da ponovo budemo ono što pomalo zaboravljamo – ljudi koji se bude bez straha da ćemo, ako ne glasamo za vas – ostati bez posla, bez sredstava da podižemo decu, da ženimo sinove, udajemo ćerke, da rađamo, podižemo i školujemo decu.. OTIĆI ĆETE – da nam više ne prodajete maglu u džaku e da bismo zaboravili da ono što je obaveza svake vlaasti- da gradi puteve, fabrike, škole, bolnice, vrtiće ! Vi to oglašavate kao svoje velike pobede i velike uspehe! I kažete da niko, ali baš niko nije toliko izgradio i uradio, pa ni Tito kad je bio na vlasti, a bio je 40 godina! Čak ni on.. Iz kese u koju se slivaju pare svih građana Srbije upravo zato da se grade putevi, fabrike, škole i sve drugo što narod kao dobar domaćin izdvaja od usta i porodičnog budžeta – vi zavlačite ruke do ramena i kao lopatom betonjerkom uzimate i tim istim građanima te iste – njihove pare dajete im kao pomoć da bi glasali za vas..

OTIĆI ĆETE – u nadi da se ono što ste više od decenije radili neće spominjati, najzad i zaboraviti. Ali, ne samo da će se spominjati, već je već zapisano sve ono što ćete ostaviti za sobom – na stranicama lista Nova Naša reč- kao svedok vremena i vaših činjenja i nečinjenja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.