’’Leons i Lena’’, najbolja predstava na Festivalu omladinskih scena

Izvor: juGmedia, 01.Dec.2013, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

’’Leons i Lena’’, najbolja predstava na Festivalu omladinskih scena

BELA PALANKA – Predstava „Leons i Lena’’, Gradskog pozorišta iz Bečeja proglašena je za najbolju predstavu za Petom Festivalu omladinskoh scena (FOS).

Po oceni žirija publike, najbolja predstava je „Fajront’“ Teatra’’ Art Lignum’’ iz Beograda.

Nagrada za najbolja mušku ulogu pripala je Filipu Sadžakovu za ulogu Valeria u predstavi „Leons i Lena“ a za najbolja žensku ulogu Gordani Adamov za ulogu princeze Lene u istoimenoj predstavi Pozorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << iz Bečeja.

Stručni žiri u kome su bile glumice Branka Pujić i Andrijana Videnović i glumac Aleksandar Krstić, dodelili su i specijalne nagrade i nagrade za epizodne uloge. Na Festivalu je učestvovalo sedam predstava omladinskih scena iz Srbije, Republike Srpske I Hrvatske. Selektor festivala je Radomir Putnik.

„Zadovoljan samorganizacijom Festivala. Mislim da je FOS itekako potreban Beloj Palanci, a prepuna sala svake večeri i predivna publika su dokaz za to, kazao je direktor FOS-a Dragan Jocić.

Članica žirija glumica Branka Pujić kaže da je veoma iznenadjena da jedna mala sredina može da organizuje festival na ovako visokom nivou.

“Pored sjajnih predstava koje smo videli, utisak na mene su ostavili i plemeniti ljudi iz Bele Palanke. FOS je ukras ovog mesta i trebalo bi biti ovakvih manifestacija više, ne samo u Beloj Palanci, nego i u drugim mestima u Srbiji’’, rekla je Pujićeva.

Festival pod nazivom „Ovaj je svet za pet“ organizovali su  Kancelarija za mlade Bela Palanka, Srednja škola ’’Niketa Remezijanski’’ iz Bele Palanka i belopalanački Centar za kulturu .

Pokrovitelji festivala su opština Bela Palanka, Ministarstvo kulture i Ministarstvo omladine i sporta.

U revijalnom delu izveden je kabare ‘’Dobra stara vremena’’ u kome su igrali Rade Marjanović i Tanja Bošković.

(kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Pozorištu iz Bečeja nagrada Festivala omladinskih scena

Izvor: Beta, 01.Dec.2013

BELA PALANKA, 1. decembra 2013. (Beta) - Predstava "Leons i Lena" Gradskog pozorišta iz Bečeja, najbolja je predstava petog Festivala omladinskih scena (FOS), koji je održan u Beloj Palanci...Po oceni publik.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.