Izvor: JUGpress.com, 20.Jul.2020, 10:02

Lekari se bore za život dve trudnice

NIŠ

Lekari niškog Kliničkog centra bore za život dve trudnice, jer je nakon dvadesetsedmogodišnje žene iz okoline Niša na respirator u noći između subote i nedelje na veštačku inhalaciju priključena i tridesetčetvorogodišnja Vranjanka.

I jedna i druga više nisu pozitivne na korona virus, ali je ovo oboljenje ostavilo veliko posledice na njihovo zdravlje, prvenstveno na pluća zbog čega nisu sposobne za samostalno disanje.

I jedna i druga nalaze se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pod dvadesetčetvoročasnovnim nadzorom lekara i prema informacijama iz ove zdravstvene ustanove, njihove bebe za sada nisu životno ugrožene.

            Nikola Marković, portparol niškog Kliničkog centra saopštio je da se trudnici iz Vranja stanje naglo pogoršalo, zbog čega je sa Klinike za pulmologiju, hitno prebačena na intenzivnu negu.

           „Žena koja je u šestom mesecu trudnoće, bila je na kiseoničkoj potpori, ali ona više nije bila dovoljna zbog čega je pacijentkinja intubirana. Prebačena je na odeljenje intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i priključena na respirator“, kazao je Marković.

         Potvrdio je da je druga trudnica koja je na respiratoru i dalje životno ugrožena.

            „Na odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju nalazi se i dvadesetsedmogodišnja trudnica iz okoline Niša  koja je u sedmom mesecu trudnoće.  Ona je stabilno ali i dalje u veoma teškom stanju, pod svakodnevnim konzilijarnim nadzorom. Plod je vitalan, ukoliko bude moguće, čekaće se do 32 nedelje trudnoće kako bi se obavio porođaj, ukoliko to bude neophodno“,  objasnio je Marković.

            Treća trudnica stara 26 godina je iz Kuršumlije i kako navodi Marković, ona je u potpuno zadovoljavajućem stanju.

             „Ona je takođe sa Klinike za pulmologiju prebačena u Kovid odeljenje novog Kliničkog centra zbog boljih uslova. Ona spontano diše i u dobrom je opštem stanju. Čekalo se na rezultate njenog PCR testa, jer na prijem nismo imali potvrdu da je Kovid pozitivna. U međuvremenu, test je stigao i sada imamo potvrdu da je i ona obolela od korone“, rekao je Marković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.