LDP:Narodna kuhinja mora raditi

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2013, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP:Narodna kuhinja mora raditi

 NIŠ – Menadžer LDP u opštini Medijana Uroš Jovanović kritikovao je danas gradsku vlast da je zbog loše isplaniranog budžeta ostavila najsiromašnije Nišlije bez narodne kuhinje.

Jovanović je taksativno naveo gde se sve može uštedeti i tako obezbediti sigurno finansiranje narodne kuhinje tokom cele godine.

Već više od dva meseca najsiromašnije Nišlije ne mogu da u narodnoj kuhinji podignu ni taj jedan obrok koji su do sada dobijali.

„Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je bilo jasno da u Nišu ima oko 3500 potencijalnih korisnika narodne kuhinje, a da se može odvojiti ne više od 56 miliona dinara, jasno je bilo da jedan topli obrok dnevno (deli se samo radnim danima) može da košta oko 70 dinara. U isto vreme na tenderu za pružanje ove usluge pobedila je firma koja je dala cenu od preko 130 dinara  po obroku (Studentski centar). Prosta računica kaže da je za 3500 obroka dnevno (sada kažu da ih je bilo 5000)  po ovoj ceni, sa predviđenih 56 miliona u budžetu novac mogao da bude dovoljan samo za 3 meseca koliko je narodna kuhinja i radila“, naveo je Jovanović i dodao da je trebalo tražiti unapred ponuđača sa manjom cenom po jednom obroku (do 70 dinara) ili je trebalo obezbediti više novca da se ima za čitavu godinu.

“ Ako je neko ovo uradio iz neznanja treba ga otpustiti, a ako je namerno i svesno treba ga i tužiti za nesavesno poslovanje“, zaključio je Jovanović.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.