Kuršumlija sufinansira obnovu oronulih fasada

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2024, 13:35

Kuršumlija sufinansira obnovu oronulih fasada

Kako bi obezbedili sigurnost i bezbednost građana od urušavanja fasada sa zgrada u Kuršumliji, lokalna vlast u tom gradu je izdvojila ukupno 6,7 miliona dinara bespovratne pomoći za sređivanje fasade, uz obavezno učešće stanara od najmanje 10 odsto od dobijenih sredstava.

U lokalnoj samoupravi u Kuršumliji kažu da se radi o zgradama koje se nalaze u urbaniztičkim zonama A, odnosno bloka A2.

Ovaj deo obuhvata stambene zgrade u Ulici Vuka Karadžića od raskrsnice >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa Ulicom 16. februara do raskrsnice sa Ulicom Dragana Milunovića Džuleta, a sufinansira se ulična fasada sa bočnim fasadama zgrade koja se nalazi u Ulici Vuka Karadžića u pešačkoj zoni. Radi se o bespovratnom sufinansiranju 90% troškova koji se tiču infesticionog ulaganja, a sve u cilju obezbeđivanja bezbednosti građana koji mogu biti ugroženi usled eventualnog pada fasade sa tih zgrada - kažu u Opštinskoj upravi Kuršumlije.

Za novac iz lokalne kase mogu se prijaviti osobe koje po zakonu upravljaju zgradama predviđenih za sanaciju.

Uz propisane uslove, zainteresovani za ovaj konkurs mogu se prijaviti do 12. maja ove godine, a prijavu podnosi profesionalni upravnik ili stambena zajednica, dok se formulari i obrasci mogu pronaći na zvaničnom sajtu opštine Kuršumlija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.