Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2023, 17:55

Kultura za sve mlade

NIŠ

“Kultura za sve mlade”, tema je medijske konferencije koja će održati sutra, 31.jula, od 12 sati u prostorijama City Smart Kluba. Na konferenciji će biti predstavljeni podaci do kojih se došlo u okviru projekta koji sprovode Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada, Beogradska Otvorena Škola, udruženje Cegrad i udruženje Azbuki, koje je  i glavni organizator ovog događaja.

     „Glavna tema konferencije su rezultati istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << o angažovanju marginalizovanih mladih u kulturi. Tokom ovog istraživanja, pomenuta udruženja su sprovela analizu i intervjuisala brojne mlade osobe koje se suočavaju s izazovima i preprekama uključivanja u kulturne aktivnosti. Na ovoj konferenciji ćemo podeliti saznanja i ključne uvide iz istraživanja, sa fokusom na prepoznate prepreke i izazove koje ove mlade osobe susreću u pristupu kulturi. Takođe, naglaskaćemo i pozitivne primere inicijativa i projekata koji su već postigli značajne pomake u ovoj oblasti“, kažu organizatori događaja.

    Ovo je samo prvi korak u nastojanju Udruženja Azbuki da promoviše inkluzivnost i ravnopravno učešće mladih u kulturnim aktivnostima. Na konferenciji će biti predstavljen i plan daljih koraka i akcija koje će učesnici u ovom projektu preduzeti kako bismo radili na rešenju ovog važnog problema.

   Cilj svih aktivnosti je stvaranje kulture koja je otvorena i pristupačna svim mladima. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.