Izvor: JUGpress.com, 20.Okt.2020, 10:10

Kuća zanimljivih iluzija privlači i odrasle i decu

NIŠ

Niš je dobio kuću zanimljivih iluzija. Ovo nije reklama, ovo je samo priča o dobrim idejama koje mogu da razvesele i vrate u detinjstvo, a deca kroz zabavu nešto i nauče. Fotografije su obavezne. Posebno one koje želite da ‘’okačite’’na svoj instagram, a one su nešto drugačije. Verovatno će oni kojih je vide pomisliti da ste Alisa u zemlji čuda. Ovo je priča o Trik Čudionici.

                Vlasnica ove neobične kuće posebno ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<  Ejmsovu prostoriju gde ste u jednom ćošku onako veliki, u jednom mali. Tu je i soba gde je sve naopako. Deca vole postavku “glava na stolu” kao i krevetac gde su oni ponovo bebe. Možete da odmarate in a dvosedu gde ste presečeni na pola, nabraja Duška Milosavljević, idejni tvorac i jedna od realizatora ove kuće optičkih iluzija. U kući iluzija možete i na čajanku u Alisinu Zemlju čuda.

                    ‘’Da krenem u ovu avanturu inspirisale su me slične kuće u evropskim zemljama’’- kaže Duška. ‘’Pomislila sam da bi nešto slično mogao da ima i Niš i krenula sa saradnicima da stavaram Trik Čudionicu. Ubrzo se pokazalo da je kuća iluzija zanimljiva i deci i odraslima’’.

                       Duška za sebe kaže da voli da se razlikuje od drugih, pa je i ova ideja išla u tom pravcu. Kaže da je različitost njena karakterna osobina, pa kada bi pravila i kokoce onebi bile ružičaste.

                      Čudionica je zabavna, ali i edukativna jer se svaka iluzija zasniva na zakonima fizike što je znanje koje može da se iskoristi bilo kada i bilo gde. Zabava je, ipak, na prvom mestu.

                     “Za sada, zbog aktuelne situacije, radimo isključivo na zakazivanje kako se ne bi stvarala gužva. I da bi mogli da dezinfikujemo prostor, da provetrimo. Otprilike je potrebno, u proseku, 50 minuta da se obiđe Čudionica.”

                     Ulaz se plaća, a privilegiju da se besplatno zabave imaju samo mališani od svojih pet ili šest godina.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.