Krizni štab: Od subote u podne do ponedeljka radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2021, 18:00

Krizni štab: Od subote u podne do ponedeljka radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva

Da će od subote u 12 sati pa sve do ponedeljka u 6 sati ujutru raditi samo prodavnice hrane, apoteke i pumpe, odluka je Kriznog štaba. Od ponedeljka, kako je odlučeno na današnjoj sednici, srednje škole prelaze na nastavu preko interneta.

Nakon sednice Kriznog štaba obratio se epidemiolog Predrag Kon, a jedna od novih mera koju su doneli članovi Štaba je i zatvaranje kafića i prodavnica na skijalištima i planinama tokom vikenda.

Što se tiče ostalog dela Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u subotu će sve raditi do 12 časova zbog Zadušnica, a posle 12 časova do ponedeljka u 6 časova radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva - naveo je Kon.

Dodao je da od ponedeljka srednje škole prelaze na onlajn nastavu. Pozorišta će moći da rade do 21 sat, a sportski događaji koji su najavljeni, moći će da budu organizovani, ali bez publike.

Sledeći sastanak Kriznog štaba, kako je rekao, biće u utorak.

U utorak je nastavak. Krizni štab se nastavlja. Ono što je značajno jeste taj poziv za vakcinaciju. Zašto? Zato što zaista dugotrajno zatvaranje teško da je, izgleda, opcija za Srbiju, po onome kako sagledavamo ovde, ali je isto tako nemoguće ne reagovati na ovakvo povećanje aktivnosti virusa i ovo je zasad rešenje sa kojim ja izlazim pred javnost ispred Kriznog štaba - rekao je Kon.

Istakao je i da su "zatvaranja" neophodna, te da je medicinski deo Kriznog štaba ostao pri svojim stavovima.

Podsetimo, u Srbiji je, prema poslednjim podacima, od virusa korona preminulo 17 ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Od sutra u podne do ponedeljka u šest ujutru rade samo prodavnice, apoteke i pumpe

Izvor: NoviSad.com, 05.Mar.2021

Članovi Kriznog štaba doneli su odluku da sutra sve radi do 12 časova zbog zadušnica, a posle 12 časova do ponedeljka u šest časova ujutru radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.