Kreni-promeni poziva Nišlije da kažu šta ih žulja u gradu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2023, 19:56

"Kreni-promeni" poziva Nišlije da kažu šta ih "žulja" u gradu

Na Trgu kralja Milana u četvrtak od 13 do 16 sati organizacija “Kreni promeni” razgovaraće sa Nišlijama o problemima sa kojima se susreću u gradu, nakon čega planiraju da spisak problema odnesu u Gradsku kuću i predaju ga gradonačelnici.

Akcije “Kreni promeni” poslednjih godinu dana redovne su u Nišu i do sada su, kako navode, slušali o problemima, znaju koje teme “žuljaju” i muče građane pa žele da upoznaju i nadležne sa njima.

Čini nam se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da donosioci odluka u našem gradu nemaju sluha za naše probleme, ali kad "neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu". Plan sutrašnje akcije je da popričamo s Nišlijama i Nišlijkama i pitamo ih šta to njih žulja. Te probleme odnećemo u Gradsku kuću i predati ih gradonačelnici. U slučaju odsustva reakcije lokalne vlasti, mi nećemo tu stati, već ćemo aktivistički, kao i do sad, ukazivati i rešavati ono šta žulja Niš - kažu iz “Kreni-promeni”.

Tim “Kreni-promeni” već je sakupljao potpise za narodnu inicijativu protiv iskopavanja i istraživanja bora i litijuma u Srbiji, postavili su bilbord preko koga Nišlije mogu da vide kako im tog dana izgledaju pluća i, kako kažu, primetili su da je upravo zaštita životne sredine ono što interesuje Nišlije i da oni žele da se uključe u rešavanje tih problema.

Najčešće su to teme svojstvene našoj organizaciji, čini se da su nas ljudi negde prepoznali kao ekoborce, pa su to komunalni otpad, manjak zelenih površina, zagađenje vazduha, seča drveća, divlje deponije, ali tu su i drugi problemi "besplatno" školstvo, nezaposlenost, nedostatak sadržaja za mlade - ističu iz organizacije.

Uporedo sa akcijom koja će se sutra održati, građani mogu i putem ankete da se izjase o problemima u gradu.

Podsetimo, tim “Kreni-promeni” nedavno je pokrenuo peticiju u kojoj traže da osoblje niške Kardiohirurgije dobije ordenje za herojsko delo i do sada su prikupili 22.234 od potrebnih 25.000 potpisa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas ulična akcija organizacije Kreni- promeni “Šta žulja Niš”

Izvor: Danas, 13.Apr.2023, 08:42

Aktivisti organizacije Kreni promeni danas će u centru Niša razgovarati sa građanima o problemima sa kojima se susreću u gradu, a nakon toga “spisak” odneti gradonačelnici Dragani Sotirovski.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.