Kovid ambulanta u Duvaništu seli se u Dom zdravlja

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2023, 08:30

Kovid ambulanta u Duvaništu seli se u Dom zdravlja

Zbog smanjenog broja pregleda, od danas, 24. maja prestaje sa radom kovid ambulanta u Zdravstvenoj stanici “Duvanište" i premešta se u Dom zdravlja, dok će nakon dezinfekcije i sređivanja, od 25. maja Zdravstvena stanica “Duvanište” početi sa prijemom pacijenata i redovnim radom.

Kako su rekli iz niškog Doma zdravlja, kovid ambulanta će se preseliti u ulaz za laboratoriju, pored glavnog ulaza, gde će raditi kao respiratorna ambulanta kovid 19 i biće otvorena od 7 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do 20 sati.

Javljaće se pacijenti koji imaju simptome povišene temperature, glavobolje, kijavice, bol u grlu, umor, bolove u mišićima, kratkoćom daha i probleme sa disanjem. Nakon antigenskog testiranja na kovid 19, pacijenti sa negativnim nalazom i blažom kliničkom slikom biće odmah upućeni izabranom lekaru, dok će pacijenti sa pozitivnim nalazom biti zbrinuti u respiratornoj ambulanti - saopštili su iz Doma zdravlja.

Takođe, naveli su i da će pacijentima sa težom kliničkom slikom i negativnim antigenskim testom biti urađen i PCR test.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.