Izvor: JUGpress.com, 04.Nov.2023, 21:12

„Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“: Kako je Zvezdan Ristić nakon što mu je ministar Selaković uručio odlikovanje priveden u kuršumlijsku policiju

KURŠUMLIJA

Na svečanosti u Kuršumliji na kojoj je Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljivao boračke spomenice, Zvezdan Ristić iz ovog mesta, nosilac Ordena za odbranu i bezbednost, razvio je transparent na kome je pisalo „Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“, posle čega je priveden u policiju da bi dao izjavu tim povodom.

Selaković je dodeljivao spomenice borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << boraca, a kako za Danas kaže privedeni Ristić, sve je, zapravo, „bila jeftina predizborna kampanja“, objavio je Danas.

On godinama pokušava da poboljša status boraca u Kuršumliji, a svi njegovi predlozi do sada su od strane lokalne vlasti redovno odbijani.

„Frapiralo me je to što su došli ovde da dele neka odlikovanja, odnosno organizuju svoje predizborne skupove. Sad obećavaju da će nam rešiti sve probleme, a 23 godine ne rade ništa. Borci žive u jako bednim uslovima, od sramote mnogi više ni ne žele da pričaju o svom statusu i ovoj temi. Kada sam pokazao transparent u sali je nastao šok. Prišao mi je jedan od pomoćnika ministra i rekao da to nije korektno. Odgovorio sam mu da tek nije korektno ovo što oni rade, zlopotrebljavaju borce u političkoj kampanji“, rekao je Ristić.

Kako ističe, nakon što se rukovao sa ministrom, raširio je transparent. Uredno ga je posle toga vratio u džep od jakne i krenuo ka izlazu, a obezbeđenje ministra nije znalo da li da krene za njim. Ipak, bez problema je izašao iz sale i otišao kući. Nakon 15 minuta na vrata mu je pokucao policajac i saopštio kako mora da se javi u policijsku stanicu da da izjavu.

„Transparent koji sam raširio smatram da je tačan. Ako oni imaju pravo da organizuju ovakav skup, zloupotrebljavajući borce i deleći neke spomenice koje su štampane skoro pa na toalet papiru, imam i ja pravo da iskažem svoj politički stav. Dao sam izjavu u policiji, svi su prema meni bili korektni i pušten sam kući. Ne smatram da sam učinio bilo kakvo nedelo, niti sam kome ugrožavao bezbednost, niti sam pozivao na nasilnu smenu rukovodstva“, nastavio je Ristić.

U vojsci je, kaže, radio od 1993. do 2007. godine. Kada je ugašen Prištinski korpus bio je stariji vodnik i od tada na birou rada.

Do 2020. godine bio je član Sprske radikalne stranke, ali je, kako ističe, nakon pritiska iz Beograda da se uđe u koalicione dogovore sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, otišao iz partije i sada nastupa kao samostalni odbonik u Skupštini opštine Kuršumlija.

Izvor: Danas

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.