Izvor: JUGpress.com, 24.Sep.2021, 13:33

Korona virus sve prisutniji među stanovništvom

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-PREŠEVO

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je vanredna i zabrinjavajuća. Prema podacima Zdravstvenog centra preminuo je još jedan pacijent u kovid bolnici  u Vranju, gde ima i najveći broj novozaraženih korona virusom. U tom gradu registrovano je još 107 pozitivnih građana.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje, dr Slađan Stanković >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izjavio je medijima da je situacija zabrinjavajuća, pre svega, zbog velikog broja upala pluća koja se registruju u Kovid ambulanti ATD.

Da bi se zaustavila brzina prenošenja virusa, moraju da se poštuju mere koje su na snazi i stanovništvo treba da se odazove vakcinaciji, kaže dr Stanković.

On je dodao da je veoma važno da osobe koje su imale kontakt sa obolelim licem budu u kućnoj izolaciji.

U protekla 24 sata testirane su 502 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga i otkriveno da su 182 lica zaražena korona virusom. Osim Vranja, novi slučaji infekcije zabeleženi su u Vladičinom Hanu, njih 22, Surdulici 21, Bujanovac ima 18 zaraženih, Trgovište 11 i Preševo tri, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

U kovid ambulanti u Vranju obavljena su 292 pregleda, od kjih su 132 pravi.

U kovid bolnicama na lečenju je 135 pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Na kiseoniku je 60 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, otpušteno 17. Primljeno je 16, a otpušteno 17 lica. Po jedan pacijent su transportovani za Surdulicu i Kruševac.

Juče je vakcinisano 365 građana.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Raste broj pacijenata u vranjskoj kovid bolnici i broj kovid pozitivnih u Pčinjskom i u Jablaničkom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2021, 12:29

U Pčinjskom okrugu na korona virus testirano je 466 pacijenata, od kojih je 147 imalo pozitivan rezultat a raste i broj pacijenata u kovid bolnici. U Jablaničkom okrugu je 198 novozaraženih.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.