Korona potvrđena kod još 123 Vranjanca

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2021, 11:56

Korona potvrđena kod još 123 Vranjanca

Skoro trećina testiranih iz Pčinjskog okruga pozitivna je na kovid, pokazuju poslednji podaci Štaba za vanredne situacije, a najveći broj njih je i dalje iz Vranja gde su registrovana 123 nova slučaja, od 183 pozitivna. Broj pregleda u kovid ambulanti prethodnog dana je opet premašio 300.

Među novoobolelima u okrugu je i 18 osoba iz Surdulice, 10 iz Vladičinog Hana, 11 iz Bujanovca, 16 iz Preševa, 3 iz Trgovišta i 2 iz Bosilegrada.

Od 354 pregleda koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je obavljeno u kovid ambulanti, 137 ljudi se prvi put javilo sa simptomima koji ukazuju na virus.

Uzorkovana je krv kod 200 pacijenata i sačinjena 150 RTG pluća. Urađeno je 5 PCR i 179 antigenskih testova, od kojih je 114 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 30 pacijenata - saopštavaju iz Štaba.

Četiri mesta više u odnosu na dan ranije ima u kovid bolnicama, kako se navodi, a na lečenje je primljeno 14 pacijenata, dok je otpušteno 18.

Trenutno je na bolničkom lečenju 136 pacijenata, a od toga 125 pozitivnih i sa upalom pluća, dok su na kisoničkoj potpori 72 pacijenta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.