Koridori: Svi radovi kroz Grdeličku klisuru biće završeni do kraja aprila

Izvor: JužneVesti.com, 02.Apr.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridori: Svi radovi kroz Grdeličku klisuru biće završeni do kraja aprila

Iako su rokovi za završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru nekoliko puta probijani, iz Koridora Srbije kažu da je asfaltiranje ove deonice završeno, te najavlju da će prvi automobili ovom trasom proći već početkom maja.

Višedecenijski projekat izgradnje Koridora 10 dobio je novi rok za završetak - kraj aprila 2019. Iz preduzeća Koridori Srbije saopštavaju da je ostalo da se završe radovi na galeriji na kosini 2 i opremanje tunela Predejane i Manajle. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Još posla oko kosina, foto: B. Antić

Asfalterski radovi su završeni. Očekujemo da će svi radovi u vezi trase auto-puta kroz Grdeličku klisuru biti završeni do 30. aprila, nakon čega sledi testiranje opreme i puštanje u saobraćaj - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je izgradnja 26,3 km auto-puta kroz Grdeličku klisuru bila najzahtevnije gradilište i da je podrazumevalo i izgradnju 33 mosta, 9 velikih i desetine malih potpornih konstrukcija, 2 petlje i 2 velika tunela. Završetak radova najavljuju za kraj aprila, foto: B. Antić

Iako su završetak do kraja 2018. godine najavljivali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić - auto-put kroz Grdeličku klisuru do danas nije pušten za saobraćaj.

Podsetimo, čitav projekat pratili su problemi - urušavanje kosina za koje do danas nisu pronađeni odgovorni, promena projekta i konstantno probijanje rokova.

Stručnjaci su ocenili da radovi na Koridoru 10 kasne zbog loše pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način.

Zbog rušenja kosine, Mihajlovićeva je deo kabineta početkom decembra “preselila” u Grdeličku klisuru kako bi “nadzirali” radove.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.