Izvor: JUGpress.com, 08.Okt.2021, 12:28

Koreo predstava “Avatar”

NIŠ

Teatro Dance Studio Vam se 2.oktobra predstavio publici predstavom “Avatar” inspirisanu zbirkom priča “Alter ego” autorke Marije Stojiljković. Koncept, režiju i scenski pokret potpisuje Mladen Milojković, koreografske deonice Aleksandra Stanojević, a kostime Ivana Savić. Predstava govori o odrastanju dve devojčice u svetu i kreiranju svog drugog ja kako bi se suočila sa preprekama u životu.

“Projekat se ogleda u kulturnom i umetničkom pripremanju, podučavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dece i mladih kako bi spoznali svoje i tuđe vrline i mane kroz umetnost scenskog izražavanja. Zamisao je raditi na razvijanju timskog duha, osećaja pripadnosti, važnosti participiranja, u odnosu prema postignutim uspesima i doživljenim porazima kroz emocionalno otvaranje uz rad sa profesionalno obučenim licima za navedene oblasti”, kaže Mladen Milojković koji je postpisao režiju i scenski pokret.

                       Teatro Dance Studio predstavlja jedinstvenu instituciju koja pomaže, kako mlađima tako i starijima, da se na svojstven način izraze kroz umetnost.

                        Kroz moderan balet, na čijem je čelu Aleksandra Sanja Stanojević preko scenskog pokreta kreira se jedna nova, drugačija scenska ideja čiji je cilj stvaranje sopstvenih predstava, produkcija, a publika će u narednom periodu moći da vidi još dve nove predstave u produkciji Teatro dance studia.

                       Predstava je odabrana u okviru Konkursa koji je raspirao Grad Niš 2021.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.