Konkurs za učešće na Festivalu omladinskih scena u Beloj Palanci

Izvor: JužneVesti.com, 06.Okt.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za učešće na Festivalu omladinskih scena u Beloj Palanci

Pozorišni ansambli u kojima igraju glumci od 15 do 30 godina, mogu da učestvuju na Festivalu omladinskih scena “FOS 2016” u Beloj Palanci. Za nagrade festivala takmičiće se 6 predstava. 

Prijava se može podneti do 25. oktobra iskljućivo na formularu, a zainteresovani treba da dostave i CD ili DVD sa pozorišnom predstavom sa kojom konkurišu. Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 11. novembra.

Najviše petina glumaca može biti van >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << traženog uzrasta i samo u slučajevima da predstava zahteva uloge starije osobe ili deteta. Ti glumci, međutim, ne mogu da konkurišu za nagradu, kao ni oni koji se profesionalno bave glumom - kažu organizatori.

Predstave koje su već učestvovale na domaćim i međunarodnim festivalima, takođe mogu da konkurišu za “FOS 2016”.

Festival se održava od 25. novembra do 3. decembra, najavili su organizatori iz Centra za kulturu “Bela Palanka” i Srednje škole “Niketa Remezijanski”.

Na festivalu će biti nagrađene najbolja prestava, glavna i sporedna muška i ženska uloga. Takođe će biti nagrađena najbolja predstava po oceni publike, a predviđene su i specijalne nagrade koje žiri može da dodeli diskrecionim pravom - saopštili su.

Detaljnije informacije i prijavu zainteresovani mogu dobiti na sajtu belapalanka.org.rs, putem mejlova centarzakulturubelapalanka@gmail.com i srednjaskolabp@gmail.com kao i na telefone 018/855 510 i 018/855 162

Prijava i CD/DVD se šalju na adresu:

Bela Palanka

Centar za kulturu - za Organizacioni odbor FOS 2016

Karađorđeva 52 

18310 Bela Palanka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.