Konkurs za stipendije najboljim đacima i studentima u Kuršumliji

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2022, 12:04

Konkurs za stipendije najboljim đacima i studentima u Kuršumliji

Najbolji učenici srednjih škola i studenti sa državnih fakulteta koji imaju prebivalište na teritoriji Kuršumlije, mogu da konkurišu za dodelu stipendija po konkursu koji je raspisala lokalna samouprava. Prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi u zgradi Opštine Kuršumlija, Komisiji za učeničke i studentske stipendije u informaciono-uslužnom centru, od 3. do 17. oktobra za učenike srednjih škola, odnosno od 1. do 15. novembra za studente.

Kao jedan od uslova za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << učenike koji dobiju stipendiju je potvrda o broju neopravdanih izostanaka koju su srednje škole dužne da dostavljaju računovodstvu Opštinske uprave do petog u mesecu za prethodni mesec.

Ukoliko se ispostavi da učenici koji su ispunili uslove konkursa i ostvarili pravo na opštinsku stipendiju imaju više od 8 neopravdanih izostanaka gube pravo na stipendiju. Učenici koji pohađaju srednje škole van teritorije opštine Kuršumlija i koji ispune uslove konkursa i ostvare pravo na opštinsku stipendiju biće u obavezi da do 5. u mesecu za prethodni mesec dostave potvrdu srednje škole o broju neopravdanih izostanaka, u protivnom će im se obustaviti isplata. Studenti su dužni da, prilikom podnošenja dokumentacije za ostvarivanje prava na stipendiju, dostave na uvid i indeks, odnosno studentsku knjižicu – kaže se, između ostalog, u konkursnoj dokumentaciji.

Pravo na stipendiju po Javnom konkursu nema student koji je u radnom odnosu, student na master studijama i specijalističkim strukovnim studijama, kao i student ili učenik koji je pravo na stipendiju ili kredit ostvario odlukom Ministarstva prosvete ili nekog drugog državnog organa ili fonda, ali i student koji je navršio 26 godina.

Učenici i studenti koji ispune uslove konkursa ostvaruju pravo na stipendiju u trajanju od 10 meseci, a apsolventi u trajanju od 4 meseca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.