Konkurs za novinarsko priznanje “Slađana Veljković” raspisan po treći put

Izvor: JužneVesti.com, 06.Maj.2021, 12:31

Konkurs za novinarsko priznanje “Slađana Veljković” raspisan po treći put

Zainteresovani novinari iz Srbije i regiona koji izveštavaju na srpskom jeziku do 15. juna mogu konkurisati za jednu od tri kategorije u kojima će se birati najbolja medijska ostvaranje za novinarsko priznanje “Slađana Veljković”. Ono se dodeljuje 8. jula, na dan novinarkine smrti, a u obzir dolaze svi radovi nastali u periodu od 8. jula prošle, do 15. juna ove godine.

Kao i prethodnih godina, nagrade će biti dodeljene za najbolju reportažu, najbolji uređivački >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat, a na konkursu mogu učestvovati novinari sa televizije, štampanih i onlajn medija i najbolji će dobiti plaketu i 200 evra.

Slađana Veljković, dopisnica Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga, poznata je po svojim reportažama i ljudskim pričama koje su objavljene u Večernjim novostima, pa se zbog toga nagrađuje najbolja reportaža.

Nagrada za najbolji uređivački rad dodeljuje se kao omaž njenom uređivačkom radu u nedeljniku Vranjske, a kako je novinarka svojim pisanjem pokretala institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, biće nagrađeni i novinari koji su svojim izveštavanjem uspeli da pomere granice novinarstva.

Svoje radove sa kojima bi želeli da učestvuju na konkursu, novinari mogu poslati na mejl [email protected], a ove godine će odluku o dobitnicima doneti žiri na čelu sa Momčilom Popovićem, šefom deska Večernjih novosti iz Beograda.

U žiriju je urednica i RTV Vranje Ljubica Zdravković Džonov i urednica Jugpress-a Ljiljana Stojanović.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, koji je raspisao konkurs, kažu da su 8. jul, dan novinarkine smrti, odabrali jer žele da tog dana živi novinarstvo i uspomena na nju, ali dodaju da u zavisnosti od epidemiološke situacije taj datum može biti promenjen.

Sponzor nagrade je kompanija Knauf Insulation iz Surdulice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Raspisan konkurs za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“

Izvor: OkRadio.rs, 06.Maj.2021

Tradicionalno po treći put, i ove godine biće dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“. Kao i ranijih godina i ove godine biće dodeljena tri ravnopravna priznanja u vidu plakete i novčanog iznosa od 200 evra. Sponzor ovogodišnje nagrade je kompanija „Knauf Insulation“ iz Surdulice. Novinari...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.