Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za mlade fizičare

NIŠ

  Young Minds Section organizuje konkurs za sve zainteresovane učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije u okviru projekta „Izvan redova i van okvira: Seminar za ambiciozne mlade fizičare“ iz oblasti fizike. Konkurs je otvoren od 7. novembra do 1. decembra 2019. godine.  Odbrana najboljih radova biće održana 7. decembra na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Najbolja tri rada očekuju vredne nagrade.

                      „Zapamtite >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da uvek gledate prema zvezdama, a ne prema svojim stopalima. Pokušajte razumeti ono što vidite i uzroke postojanja svemira. Budite znatiželjni!“, kazao je Stiven Hoking, a moto je ovog konkursa.

                         Cilj ovog konkursa jeste da probudi istraživački duh, neguje znatiželju, kreativnost i originalnost kod učenika, omogući poboljšanje prezentacijskih sposobnosti, kao i da učenicima približi proces analize teme i određenih problema u fizici.

                     Na konkurs se mogu prijaviti učenici šestog, sedmog i osmog razreda svih osnovnih škola, kao i učenici svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije na jednu od tema koje su navedene i konkursu.

                        Učenici mogu obraditi temu teorijski, eksperimentalno, uz odgovarajuće teorijsko objašnjenje ili modeliranjem pojave uz teorijsko objašnjenje. Ocenjivaće se originalan i kreativan pristup izabranoj temi. Temi je potrebno pristupiti istraživački i dodatno je obraditi van okvira nastavnog plana i programa.

                     Prilikom prijave potrebno je priložiti apstrakt, minimum 1000 reči, maksimum 2000 reči, u kome treba izložiti šta je tačno obrađivano, glavna ideja rada, motivacija pri odabiru teme i zaključak.

          Ukoliko je tema obrađena eksperimentalno ili modeliranjem pored prethodno navedenog, potrebno je da apstrakt sadrži i kratak opis eksperimenta, aparatura i postupak merenja, odnosno opis principa rada programa, rezultate i njihovu analizu.

         Autori najboljih radova će svoj rad na izabranu temu izložiti uz odgovarajuću prezentaciju. Rad mogu raditi najviše dva učenika. Maksimalno vreme trajanja prezentacije je 10 minuta. Samu prezentaciju ne treba slati prilikom prijave.

                       Odbrana najboljih radova biće održana 7. decembra na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Najbolja tri rada očekuju vredne nagrade.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.