Konj koji je bio ostavljen kod Autobuske stanice na oporavku u Zoo Planetu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2023, 22:17

Konj koji je bio ostavljen kod Autobuske stanice na oporavku u "Zoo Planetu"

Konj koji je u najtoplijem danu ove godine ostavljen ispred Autobuske stanice pokriven ćebetom, trenutno se nalazi u prihvatilištu Zoo Planeta i predstoji mu oporavak. Iz policije kažu da su po prijavi odmah izašli na lice mesta i da će preuzeti sve mere iz svoje nadležnosti.

Ostavljen bez vode, pokriven ćebetom; foto: "Zoo Planet" Dušan Stojanović iz Zoo Planeta kaže da već znaju da vlasnik često ostavlja tog konja ispred Autobuske stanice, i po snegu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i po kiši, a da ga je danas ostavio bez vode i pokrivenog ćebetom.

Znamo za to već neko vreme, probali smo više puta da uradimo nešto i danas nam je prekipelo. Zajedno sa Zavodom Pit oduzeli smo konja i on je trenutno kod nas. U užasnom je stanju, pokušavamo da nađemo veterinara i brinemo o njemu - kaže Stojanović.

Prema njegovim rečima, policija je na njihov poziv došla ispred Autobuske stanice, ali su utvrdili da konj “nije zlostavljan, već zanemarivan”. Ipak, iz policije kažu da će sve nadležne službe preduzeti određene mere.

U 16:50 nam je upućena prijava da se u Ulici Đuke Dinić nalazi konj sa zaprežnim vozilom, pokriven ćebetom.Policijska patrola je odmah po prijavi otišla na lice mesta, obaveštena je Komunalna milicija i na lice mesta je izašla veterinarska inspekcija. Obaveštena je i Komunalna inspekcija i sve ove službe će preduzeti mere iz svoje nadležnosti - navode iz policije.

Podsetimo, pre oko dva meseca u Zoo Planet je stigla kobila koju je pretukao vlasnik u Vlasotincu i ona se, nakon danonoćne brige i nege volontera, oporavila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Protiv vlasnika koji je konja ostavio na vrućini biće podneta krivična prijava

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2023, 13:25

Protiv držaoca konja koji je juče ostavljen blizu Autobuske stanice na suncu, bez vode i hrane, pokriven ćebetom, biće podneta krivična prijava, najavljuje advokatica Nina Krstić. Konj se trenutno nalazi u prihvatilištu Zoo Planeta i čeka veterinara, a volonteri kažu da konj ima upola manje...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.